• Het team van Suntech Energy geeft advies op maat.

    Ted Walker

'Zonnepanelen zijn betaalbaar'

Advertorial

VEENENDAAL Stap voor stap naar duurzaamheid: Dat is de visie van Suntech Energy. Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen drie Veenendaalse ondernemers en is vernieuwend op het gebied van energie besparende voorzieningen. ,,Door gebruik te maken van de mogelijkheden om investeringen in Energie Besparende Voorzieningen mee te financieren bij de aankoop en/of verbouw van een woning, zijn zonnepanelen voor iedereen betaalbaar en toegankelijk geworden."

Net als de Gemeente Veenendaal haar ambitie heeft om in 2035 een energie neutrale gemeente te zijn, heeft ook Suntech Energy haar ambitie: Alle daken in Veenendaal voorzien van zonnepanelen.

APP Hypotheken & Verzekeringen, Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars & Hypotheken en Den Hertog Elektrotechniek bundelden daarom de krachten: ,,Doordat wij adviseren en begeleiden gedurende het gehele traject van aanvraag tot plaatsing, zijn wij voor de klant een ideale partij", aldus Wouter Pilon van APP Hypotheken & Verzekeringen. ,,Voor ons is transparantie heel belangrijk, wij rekenen onze klanten dan ook een realistische terugverdientijd voor."

Bij het aankopen van een woning kan de koper veel geld besparen als het Suntech Energy inschakelt. ,,Er zijn veel mogelijkheden tot het meefinancieren van investeringen in energie besparende voorzieningen zoals zonnepanelen", benadrukt Marco van Bemmelen van Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars & Hypotheken. ,,Denk hierbij aan een Duurzaamheidslening via de lokale gemeente of een financiering via Het Nationaal Energiebespaarfonds. Bovendien kan men bij de aankoop van een woning tot wel 9.000 euro meefinancieren in de hypotheek voor energiebesparende voorzieningen boven de maximale leencapaciteit."
Niets wordt gedaan voordat alle mogelijkheden omtrent de investering en de opbrengst zijn bekeken door de adviseur. Ook worden het dak en de meterkast voorafgaand aan het project beoordeeld door eigen monteur Jonne den Hertog en hiermee onderscheidt Suntech Energy zich. ,,Als hypotheekadviseurs zijn wij gewend om onder streng toezicht te staan", aldus Pilon. ,,Wij zijn dus gewend heel open en transparant te zijn. Het klinkt interessant om spotgoedkoop een zonnepaneel te kopen, maar is dit op langer termijn ook de beste keuze? Dat gaan wij eerst met de klant bekijken, voordat we tot eventuele actie overgaan."
Als het aan Suntech Energy ligt, gaat heel Veenendaal over op zonnepanelen. Niet alleen de particulieren, maar ook bedrijven. ,,Dat is het ideaalbeeld", lacht Van Bemmelen. ,,Wat veel mensen vergeten, is dat een dak op het zuiden echt geen harde eis is voor een hoog rendement. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk om het optimale eruit te halen. Jonne bekijkt voorafgaand aan het project de mogelijkheden en geeft hierin een leidend advies."

Geïnteresseerd in energie besparende voorzieningen? En wilt u weten hoe dit voor u te realiseren is? Ook als u al een woning in bezit heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met Suntech Energy;
telefoon 0318-253 442.