• Archief BDU Media

Woningprijzen stijgen met 7,1 procent

VEENENDAAL In het eerste kwartaal van 2019 steeg de gemiddelde verkoopprijs van een huis met 8,1 procent naar 294 duizend euro. In de regio Ede (Ede, Scherpenzeel, Wageningen, Amerongen, Renswoude, Rhenen en Veenendaal) was dit echter slechts 7,1 procent. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de NVM.

In de omgeving is de regio Ede met Arnhem (9,0 procent) de sterkste stijger. Andere regio's stegen de huizenprijzen minder, zoals in Barneveld (5,5), Apeldoorn (5,0 procent), Culmborg/Dodewaard (5,1), Bunnik/Zeist (3,3) en Amersfoort (3,6). De Gemiddelde verkoopprijs van de 663 verkochte woningen lag de afgelopen maanden op 299.000 euro.

Bijna 33 duizend woningen wisselden van eigenaar. Dat zijn er 3,2 procent minder dan een jaar eerder. Daarmee is de sterkste daling van het aantal verkochte woningen volgens de makelaarsvereniging voorbij. ,,De krapte op de woningmarkt houdt aan. Toch neemt de gekte verder af", concludeert NVM-voorzitter Ger Jaarsma in een nieuwsbericht over de cijfers. ,,Prijzen van woningen stijgen nog steeds, maar minder hard dan eerder het geval was. Daarbij vlakt ook de vierkante meterprijs wat af en zien we dat de regionale verschillen in het land kleiner worden. Al deze ontwikkelingen samen duiden op rustiger vaarwater, alhoewel de vraag naar woningen nog steeds groot is", stelt Jaarsma.