• John Knot en Ebbe van Hees van 'Computer Service aan huis' in hun zaak aan de Tuinstraat.

    Aart Aalbers

'Wij halen de bezem erdoor'

Advertorial

VEENENDAAL De ondersteuning vanuit Microsoft van het veel gebruikte computerprogramma Windows 7 zal eind dit jaar gaan verlopen. Het gevolg hiervan is dat er geen updates meer uitkomen en de beveiliging steeds meer lekken zal vertonen. John Knot van 'Computer Service aan huis': ,,Het vervangende programma Windows 10 is gratis te downloaden."

Aart Aalbers

Knot vervolgt: ,,Velen vinden het downloaden toch een beetje eng en vragen of wij het willen doen. Wij verwijderen dan ook virussen en schonen tijdelijke bestanden op. We halen zogezegd de 'bezem' erdoor. Indien gewenst en nodig installeren we ook een SSD harddisk, dit kan al vanaf 90 euro. Deze maakt de computer tien keer sneller." De twee geboren en getogen Veenendalers Ebbe van Hees en John Knot zijn met hun bedrijf 'Computer Service aan huis' zowel particulieren als ondernemers graag van dienst. Knot:,,Veel ondernemers zijn te klein voor een eigen systeembeheerder. Wij lossen bij veel tandartsen, huisartsen en dierenartsen, maar ook bijvoorbeeld bij autobedrijven hun computerproblemen ter plaatse op. We loggen, ook vanaf de Tuinstraat, op hun computer in en lossen op afstand de storing op."

De enthousiaste jongemannen namen in 2006 'Computer Service aan huis' over en zijn ondertussen dertigers. Ze hebben daar nog geen moment spijt van. ,,We liepen beide stage bij dit bedrijf", zegt John Knot. ,,De vorige eigenaren wilden iets anders gaan doen. Het bedrijf was voor hen een uit de hand gelopen hobby. We kwamen zo van de ICT-opleiding op de stoel van de ondernemer zitten." Het bedrijf is niet alleen goed in het verhelpen van storingen in programma's en randapparatuur. Het levert ook nieuwe en gebruikte computers laptops, geeft software ondersteuning en lost storingen op bij netwerken. ,,Het is van groot belang de computer 'up to date' te houden en ook een goed antivirusprogramma geïnstalleerd te hebben. Kwaadwillenden kunnen anders gebruik maken van lekken en dit is met name erg gevaarlijk bij het gebruik van online bankzaken."

IN DE CLOUD In de Cloud is steeds meer een begrip geworden. Om te voorkomen dat bij brand of diefstal al de computerbestanden verloren gaan, sluit men een contract om de bestanden ook ergens anders te parkeren. Knot: ,,Wij werken met de Office 365 diensten van Microsoft die verschillende mogelijkheden heeft. Deze enorme en goed beveiligde cloud datacenters van Microsoft staan hier in Nederland langs de A7."

In hun zaak, waar voor het pand parkeren gratis is, staat een rij laptops te pronken. John Knot: ,,Er kan veel met een Ipad maar het is toch handiger om er nog steeds een pc of Laptop bij te hebben. Dat geeft gewoonweg meer mogelijkheden. De prijzen hiervan zijn de laatste jaren flink gedaald. Wij verkopen al goede laptops tussen de 400 en 700 euro en zetten voor onze cliënten gratis de bestanden over, stellen de email in en zorgen ervoor dat de programma's weer draaien. Bij thuiskomst kan men direct aan de slag."

w        [www.computerserviceaanhuis.nl