• Het team van WerkTalent streeft er onder meer naar doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen.

    Werktalent

'Wij gaan voor de perfecte match'

VEENENDAAL Veenendaal is sinds maart een gezellig uitzendbureau rijker. Anita van Baaren heeft in korte tijd een jong en fris team samengesteld dat er naar streeft doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen, al zijn mensen waarbij dit niet zo is natuurlijk ook gewoon welkom.

Aart Aalbers

De Veenendaalse is in maart gestart met WerkTalent in het pand Scheepjeshof 114. ,,Je zou eerder Zandstraat verwachten omdat het bedrijf pal tegenover de Fluiterstraat is gevestigd. In mei is Casandra Emad hier begonnen." Ze is 22 jaar en gaat graag met mensen in gesprek. Zij volgt de opleiding social work op de HAN. ,,En sinds een maand is David Bakker aangesloten, 27 jaar en is een gezelligheidsmens met jaren werkervaring bij Gall & Gall."

Van Baaren enthousiast: ,,Het loopt goed." Over haar start zegt ze:,,Ik heb tien jaar commerciële werkervaring en wilde graag voor mezelf beginnen. Via WerkTalent kon ik als partner een vestiging starten. Voor de financiën, naam en huisstijl zorgde WerkTalent. Het is een uitdaging om met niets te beginnen en een vestiging op te bouwen. Fijn dat ik terug kan vallen op de WerkTalent organisatie die achttien vestigingen telt. Samen helpen we wekelijks circa duizend mensen aan werk." Van Baaren heeft ook een groot hart voor de maatschappij: ,,Ik wil in mijn team graag mensen die serieus ook iets voor anderen willen betekenen, zoals vrijwilligerswerk."

SERIEUZE MATCH Anita van Baaren geeft aan dat de start met een kantoorruimte een beetje tegen de trend in gaat. ,,Je ziet steeds meer uitzendbureaus online en in grote verzamelgebouwen gaan. Wij willen dit per se niet. Ik wil echt kijken en luisteren naar wie er tegenover mij zit. Zowel bij de opdrachtgevers als de kandidaten. Wij zoeken namelijk naar een goede en duurzame match." Van Baaren is ook een gezelligheidsmens. ,,Je mag hier altijd binnenlopen voor een bak koffie."

DROOMBAAN WerkTalent heeft voor iemand die graag regelmatig van huis is en van reizen houdt een echte droombaan ter beschikking. ,,We zoeken een inspecteur. De beoogde man/vrouw bezoekt onder andere bouwplaatsen door het gehele land en controleert daar de werkzaamheden en of alles volgens de regels verloopt. Het betreft een vaste baan tegen een aantrekkelijk salaris."

DOELGROEP Een belangrijke doelgroep is volgens Van Baaren 45+ en jongeren tussen de 16 en 22 jaar. ,,We merken dat veel jongeren werkeloos zijn. Ze missen de verbinding met de bedrijven. Wij proberen deze jongeren met behulp van hun ouder(s) en of verzorger(s) te begeleiden naar werk en school. Bijvoorbeeld door een BBL-traject aan te bieden."

w [Meer informatie: https://www.werktalent.com/709973/vestiging-Veenendaal.html