• Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers

Verjaardagsfeestje dankzij Veense Mosselparty

VEENENDAAL Na het succes van 2015 was er ook donderdagavond weer een Mosselparty in restaurant Mucha. Doel van de avond is netwerken en ook niet onbelangrijk een gift overhandigen aan een goed doel. De organisatoren overhandigden een cheque van 7500 euro aan de Stichting Bo viert Feest.

Aart Aalbers

Terwijl aan de overzijde van het kanaal de politiek zich in een crisis stortte waren bij restaurant Mucha zo'n 375 veelal ondernemers bijeen om te genieten van een maaltje Zeeuwse mosselen. De Zeeuwse gedeputeerde, die ook was gekomen en de ondernemers erop attent maakte dat er in Zeeland nog geld te verdienen valt, vertelde dat jaarlijks zo'n 50 miljoen kilo mosselen Zeeland verlaten. ,,Onderzoek heeft bewezen dat mossels eten je intelligentieniveau verhoogt."

FORMULE Bestuurslid Gerard Heuvelman vertelde dat de formule goed aanslaat en gestopt moest worden met de kaartverkoop. ,,We hadden vanavond wel 500 bezoekers binnen kunnen krijgen." Samen met Wim en Rien Bouman, Bas Bos, Henk van der Weijden, Erik van Wakeren en Evan Pierik gaat hij alweer nadenken over de organisatie van MosselParty 2017 en wie dan het goede doel gaat worden. ,,Laat ze maar alvast noteren…de laatste donderdag van oktober!" Heuvelman: ,,Mossels hebben we natuurlijk in Veenendaal niet, maar verder is het bij ons: Van, voor en door Veenendalers!"

SUPERBLIJ De dames achter de Stichting Bo viert Feest waren enorm blij met de gulle gift: ,,We zijn superblij met deze mooie cheque. Hier kunnen we heel veel feestjes van geven." De dames gaven aan inmiddels drie en half jaar actief te zijn en verjaardagsfeestjes te organiseren voor kinderen uit gezinnen die onder de armoede grens leven.

Opvallend was dat er veel jonge ondernemers op de Mosselparty bij Mucha afkwamen. Ze waren ruimschoots in de gelegenheid met elkaar bij te praten of nieuwe contacten te leggen. Ook de 21 sponsoren die de avond hebben mogelijk gemaakt, kregen op schermen volop aandacht. Voor info www.veensemosselparty.nl.