• PDR public relations

Veenendaalse fabrikant produceert allerlaatste Canta

VEENENDAAL Nederland neemt afscheid van de Canta, het bekende 45-kilometervoertuig. Het laatste roodgekleurde exemplaar rolde afgelopen week uit de fabriek van Waaijenberg Mobiliteit in Veenendaal. Frank Vermin, eigenaar van het bedrijf: „Het duurt nog wel even voordat dit icoon helemaal uit het Hollandse straatbeeld verdwijnt."

Voor veel bestuurders is de Canta een onmisbaar hulpmiddel om van A naar B te komen. In Nederland rijden ruim drieduizend gekleurde 45-kilometervoertuigen rond van het merk Canta. Gemiddeld rijden de verschillende modellen zo'n 3.000 kilometer per jaar.

MOBIEL Waaijenberg startte in 1979 met de ontwikkeling en de productie van aangepaste vervoersmiddelen. Vermin: „Waaijenberg zag dat het verkrijgbare aanbod beter kon. Er was ruimte voor innovatie en vernieuwing." In 1995 rolde de eerste rode Canta LX van de band. In de afgelopen 22 jaar werden nog drie andere modellen ontwikkeld, met de inrij-Canta als meest unieke variant. Uiteindelijk gaat het Waaijenberg om het helpen van minder mobiele bestuurders. „Zonder passend vervoer wordt je wereld heel klein. Dat willen wij oplossen."

ONTWIKKELINGEN Hoewel Waaijenberg stopt met de fabricage van de huidige modellen blijft mobiliteit voor mensen met een beperking een belangrijk punt op de agenda. Vermin: „Waaijenberg maakt deze modellen al 22 jaar. De huidige productie is dus verouderd. Onderdelen die destijds nog volop verkrijgbaar waren, zijn op termijn niet meer leverbaar." Of we binnenkort een Canta 2.0 kunnen verwachten? Vermin: „Natuurlijk laten we onze klanten niet in de steek. Binnenkort volgt er groot nieuws."