• Piroschka van de Wouw

Veenendaal nog in race voor 'Schoonste Winkelgebied 2016'

VEENENDAAL Veenendaal is nog in de race voor de titel Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016. Bij de middelgrote gemeenten moet Veenendaal het opnemen tegen Almelo en Kampen. De drie finalisten zijn dinsdag bekend gemaakt. Veenendaal won de titel in 2015 al eens.

De prijs wordt jaarlijks toegekend door Stichting Nederland Schoon. Voor de verkiezing zijn afgelopen maanden 558 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeenten. De gemeente Veenendaal wordt zeer positief beoordeeld op weinig fijn zwerfafval en de kwaliteit van de bestrating. De hoge score van deze gemeente is daarbij ook te danken aan voldoende afvalbakken in alle winkelgebieden en goed onderhoud.

Voor de vierde keer op rij organiseert Stichting Nederland Schoon de Schoonste Winkelgebied Verkiezing van het jaar. Middels de verkiezing wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. De verkiezing neemt ieder jaar in omvang toe. Zo zijn dit jaar 17 procent meer winkelgebieden onderzocht ten opzichte van vorig jaar en is het aantal deelnemende gemeenten aanzienlijk gestegen: van 36 gemeenten in 2015 naar 63 gemeenten in 2016.

Het winnende winkelgebied wordt begin november gehuldigd.