Veenendaal gemeente met schoonste winkelgebieden (update)

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal in de provincie Utrecht is de winnaar van de verkiezing 'Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2015'. Dat maakte NederlandSchoon vandaag bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres 'Het Rendement van Schoon'.

Uit het onderzoek dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de winkelgebieden in Veenendaal buitengewoon goed scoren als het gaat om de schoonheidsgraad. Veenendaal scoorde een 7,67 en liet daarmee onder meer Wassenaar (tweede, 7,51) en Kampen (derde, 7,30) achter zich.

Veenendaal scoort op verschillende aspecten erg goed. Er is in de winkelgebieden nauwelijks zwerfafval aanwezig, er zijn voldoende afvalbakken, goede kwaliteit bestrating en een goede diversiteit van het winkelaanbod. Opvallend is dat er in deze gemeente helemaal geen sprake is van vandalisme. Al deze facetten resulteren in een aangename beleving en hogere bestedingen door de bezoekers.

Frits Beckerman, wethouder gemeente Veenendaal: ,,We zien deze prijs echt als bekroning van onze intensieve samenwerking met ondernemers én schoonmakers. We zijn er trots op dat we dit met elkaar hebben neergezet." Iedere dag werken organisaties als IW4, ACV, de gemeente Veenendaal en de ondernemers van de binnenstad met elkaar aan een schone en mooie winkelstad. De prijs 'Het schoonste winkelgebied 2015' is voor al deze organisaties een kroon op het werk. Donderdag 19 november om 9.30 uur zet wethouder Frits Beckerman alle medewerkers van de organisaties die een bijdrage hebben geleverd aan deze prachtige prestatie, in het zonnetje. Dit gebeurt bij de ingang van de Corridor, tegenover C&A.

NederlandSchoon organiseert jaarlijks de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing. Hiervoor wordt elke zomer een onderzoek uitgevoerd. Voor dit onderzoek zijn bezoekers van 476 winkelgebieden ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Winkelgebieden hebben een grote impact op de schoonbeleving van Nederlanders en middels deze verkiezing wil NederlandSchoon schoon hoog op de agenda zetten bij ondernemers en beheerders en hen meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte.

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op 'aandachtsgebieden'; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl