• Astrid Meyer

Veel keuze bij Steakhouse Beiroet

Advertorial

VEENENDAAL Een heerlijke malse ossenhaas, lamskoteletten, gegrilde zalm of gamba's en shoarma, köfte en falafel. Het nieuwe Steakhouse Beiroet biedt een voordelige kaart met heerlijke gerechten, compleet met gebakken aardappelen, frites of Libanese rijst. Beleef een bijzondere avond uit in het sfeervol ingerichte restaurant aan de Tuinstraat 111. 

Mohammed Jaber brengt met Steakhouse Beiroet bekende smaken van vroeger terug in Veenendaal. ,,Veel mensen kennen mij nog van hun bezoek aan Aladin na het uitgaan. De stapavond samen met vrienden afsluiten met een broodje shoarma. Oorspronkelijk kom ik uit Libanon en ik was vroeger al dankbaar een eigen zaak te kunnen beginnen. Deze heb ik zowel in Wageningen als Veenendaal gehad. Horeca zit in mijn bloed en ik ben opnieuw dankbaar met alle hulp die ik heb mogen ontvangen, van zowel collega's als ook voormalige klanten, om opnieuw een restaurant te kunnen openen. Beiroet was vroeger 'het Parijs van het Midden-Oosten' en ik wil iedereen laten genieten van deze keuken'', vertelt de Chef de cuisine. Naast de bekende smaken van toen biedt Steakhouse Beiroet Mediterraanse en Europese gerechten.

Na de dubbele deuren is een hartelijk ontvangst aan een hoge houten toog met tegenover een zithoek om te wachten op je tafel. Voor de kleine kinderen is voor tevens een speelhoekje ingericht, waar zij rustig zichzelf kunnen vermaken. Met een mix van oude boeken, Delfts Blauw en antiek zijn twee sfeervolle eetzalen ingericht. Verschillende houten eetkamersets zorgen voor een gezellige diversiteit en ieder bezoek is een nieuwe ervaring. Een doorkijk in de keuken toont hoe de twee koks alles vers bereiden. ,,We maken bijvoorbeeld onze eigen verse  kruidenmixen. Het restaurant hebben we twee weken geleden feestelijk geopend en binnenkort zullen we vrijdag, zaterdag en zondag ook een lunchkaart introduceren. Houd hiervoor onze website en Facebook in de gaten.'' Het steakhouse heeft nog de hele maand november de openingsaanbieding om in haar ontspannen sfeer lekker en gezellig te genieten van een driegangenmenu met een eigen keuze in voor-, hoofd-, nagerecht voor maar 19,95 euro.

Gasten krijgen altijd een welkomstvoorafje: Libanees brood, olijfolie en verse kruidenboter. Verder heeft Steakhouse Beiroet onder andere haar eigen shoarma op de kaart. ,,Ik heb gekozen de bekende varkensshoarma van vroeger ook in het restaurant te serveren. En het menu geeft gasten een ruime keuze in vis- en vleessalades of hummus, een vegetarische Babaghanoush of een heerlijke soep. Een 300 grams T-bone steak met bijgerechten is het duurste gerecht voor maar 19,50 euro. De Libanese keuken is bekend in de hele Arabische wereld en kent veel vis, rund en varkensvleesgerechten. Nu al populair is onze Shoarma, Köfte en Mixed Grill. Maar ook de Beiroet El Crema Zeevis en Falafel. En sluit de avond naast een goede koffie zoet af met een Baklava met ijs of Layali Beiroet, een Libanese puddingcake'', besluit Jaber.

a [Steakhouse Beiroet Tuinstraat 111 Veenendaal Website: restaurantbeiroet.nl