• Een enorme uitbreiding van groente- en bloeiende planten, potgrond en voeding voor de tuin bij Brandhof Dier en Ruiter.

    Astrid Meyer

Veel bloemen en planten bij Brandhof

RENSWOUDE Brandhof Dier & Ruiter aan de Kooiweg 4a is helemaal klaar voor het tuinseizoen. Alles voor een mooi gazon, potgrondacties tot bemesting en tuinaarde. En naast veel zaden en groenteplantjes is er een ware bloemenzee aan kleuren met viooltjes tot geraniums. Dit jaar is het assortiment fors uitgebreid en komt er elke week weer nieuwe voorraad bij.

Brandhof Dier & Ruiter is een megastore met alles voor uw huisdier, paard en boerderijdier. Van hondenmanden en krabpalen tot ruiterkleding en zadels. En natuurlijk lekkere traktaties en voeding in kleine en voordelige grootverpakking. Maar ook voor het onderhoud van de tuin kunt u bij Brandhof terecht voor advies en de juiste producten. Van graszaad tot hark en potgrond tot mooie bloeiende hangers. Binnen is een ruime keuze aan bloemenzaad van bijvoorbeeld margrieten, zonnebloemen en hyacinten. Buiten staan grote tafels vol kleurrijke afrikaantjes, blauwe druifjes, geraniums en geurende lavendel. ,,Dit jaar zijn ook deze mooie bloeiende planten bij Brandhof te vinden. En momenteel hebben we kwaliteitsaarde potgrond in de aanbieding; met een keurmerk dat er geen onkruidzaden inzitten. Eén zak kost 3,95 euro en drie zakken een tientje'', vertelt Kees Bos.

GAZON Brandhof Dier & Ruiter heeft verder verschillende zaden voor onder andere pompoen, tomaten, ui, wortel, witlof, komkommer, paprika, radijs, tot specie- en snijbonen. Of kies voor een groenteplantje om snel uit eigen tuin te kunnen eten. Buiten is veel keuze uit prei, andijvie, sla, bloemkool, rode biet, ijsbergsla, spitskool, broccoli, selderij, peterselie, basilicum, citroenmelisse, maggipom en aardbeienplanten. En mensen mogen ook altijd langskomen voor advies. Bijvoorbeeld voor zo'n strak groen gazon. ,,Houdt dan rekening met het investeren van wat tijd in bemesten en maaien. Ook in de zomermaanden af en toe het onderhoud blijven doen en je hebt het hele seizoen een prachtige grasmat. Bij Brandhof Dier & Ruiter bieden we graszaad voor ieder formaat en type tuin. Om nog in te zaaien, voor een schaduw gazon of wanneer je graszaad nodig hebt om kale plekken te herstellen.''

TUINVOEDING ,,En heb je nu hulp nodig omdat de planten het niet goed doen, kunnen we altijd een bodemmonster laten onderzoeken. Wellicht is het makkelijk te verhelpen met wat extra meststoffen, zodat de planten voldoende voeding hebben en je toch een mooie volle plant en veel bloemen in je tuin kan hebben. Voor border, bakken en kleine tuintjes hebben we kleine verpakkingen met voeding voor tuinplanten en klimplanten tot voeding voor rozen, hortensia, kleinfruit, fruitbomen, gazonvoeding en voor hagen, zoals coniferen of voor buxusplanten. Maar tevens voor je groentetuin, zoals knolvoeding of voor mooie aardbeien,'' besluit Kees. Op haar tuinafdeling zijn ook alle handgereedschappen te vinden om te schoffelen, spitten en poten. Brandhof Dier & Ruiter aan de Kooiweg 4a is makkelijk te bereiken vanaf Veenendaal-West, net na de tunnel onder de A12 door. Kom zeker kijken in de winkel en het buitenterrein voor alle zakken aarde, groenteplanten en bloemen voor in de tuin. Kijk voor meer informatie op: www.brandhofdierenruiter.nl