• Picnic

Twaalfduizend huishoudens maken gebruik van Picnic

VEENENDAAL Online supermarkt Picnic groeide in 2018 in de regio Ede-Veenendaal. Aan het eind van 2018 maakten 12.500 huishoudens gebruik van de supermarkt die boodschappen thuis bezorgt. Dit is volgens de supermarkt bijna twintig procent van de huishoudens. Er zouden nog zo'n duizend mensen op de wachtlijst staan, zo meldt Picnic in een persbericht. 

De regio Ede-Veenendaal staat voor Picnic op de tweede plaats als het gaat om het aantal huishoudens dat in een regio gebruikmaakt van de supermarkt, afgezet tegen het aantal inwoners. In Ede-West ligt het gemiddelde bestellingen 45 procent hoger ten opzichte van de gehele regio. 

HALFVOLLE MELK Het meest verkochte product in de regio in 2018 was halfvolle melk, gevolgd door bananen, komkommers, mineraalwater en scharreleieren. In de regio werden drop, currysaus en aardbeigebak minstens  vier keer zoveel verkocht als in de rest van Nederland. 

WACHTLIJST In de regio Ede-Veenendaal staan nog zo'n duizend mensen op de wachtlijst, ,,dus in 2019 wordt het aantal bezorgwagentjes en bezorgers aanzienlijk uitgebreid". Picnic begon in Ede-Veenendaal in 2017 met vijftien wagentjes en vijftig bezorgers. Dit zijn inmiddels dertig wagens en honderd bezorgers.