• Van Kruistum Uitvaartzorg Diakonos

Tien jaar Uitvaartzorg Diakonos

VEENENDAAL Van Kruistum Uitvaartzorg - Diakonos van Inge en Aart van Kruistum is al ruim tien jaar de vertrouwde uitvaartverzorger in Veenendaal en de Gelderse Vallei, Amerongen en de Utrechtse Heuvelrug. Bij Diakonos staat de persoonlijke uitvaartverzorging centraal. Bovendien volgen Inge en Aart van Kruistum voortdurend de laatste ontwikkelingen.

Feike Klomp

Inge: ,,Wij kunnen ons goed voorstellen dat mensen niet met hun uitvaart bezig zijn als men vol in het leven staat. Begrijpelijk. Toch geeft een goede voorbereiding rust en overzicht, zo is onze ervaring. De kernvraag hierbij is: Hoe kan ik me goed voorbereiden? Daar kunnen wij in een persoonlijk gesprek mee helpen." Moeten we iets regelen voor de nalatenschap, hoe moet dat? Ben ik wel voldoende verzekerd, of is er voldoende spaargeld? Wat kost de uitvaart en welke keuzes kunnen we maken? Dit geeft bijvoorbeeld ook houvast aan de nabestaanden. Aart: ,,Wij beantwoorden graag uw vragen. Mocht daar nu nog geen behoefte aan zijn, kunnen we u misschien wel van dienst met een checklist en een lijst met belangrijke adressen."

TERUGPLANTEN Aart en Inge van Kruistum willen nog een tweede punt onder de aandacht brengen: ,,Wij zijn afgestapt van de verkoop van de milieuonvriendelijke spaanplaat kist. Wij kiezen nu voor massief houten kisten. Dat zijn kisten van populierenhout, die overigens niet duurder zijn dan de traditionele. Het mooie hiervan is dat voor iedere gebruikte boom drie nieuwe worden teruggeplant. Een duurzame gedachte waar we volledig achter staan", legt Aart uit.

Er is nog een ontwikkeling die beiden graag willen delen: ,,Steeds meer nabestaanden voelen de behoefte om de dierbare zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving te zien of aan te raken, op weg naar de uitvaart. Daarvoor passen wij thanatopraxie toe. Dat is een lichte balseming die het lichaam tijdelijk zal conserveren na het overlijden. Met deze behandeling wordt de ontbinding en bacteriegroei intern geremd/vertraagd. Hierdoor kan het lichaam worden opgebaard zonder dat de temperatuur invloed heeft op het ontbindingsproces. Een waardig alternatief voor koelen", benadrukt Inge. Thanatopraxie wordt vooral toegepast bij thuisopbaringen. De voordelen: je hoort niet het voortdurende gebrom van de koeling, het lichaam wordt niet te koud en nabestaanden ervaren het als vredig en stil.

Aart en Inge zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. ,,Omdat we ons kunnen voorstellen dat er vragen zijn, is een berichtje via WhatsApp gewoon mogelijk. Handig, snel en direct", benadrukt Inge nog. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Van Kruistum Uitvaartzorg Diakonos draagt met trots het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart.

Van Kruistum Uitvaartzorg Diakonos. T: 06-17397332 of T: 0318-821855. E: info@diakonosuitvaart.nl I: www.diakonosuitvaart.nl