• Businessclub Veenendaal

Succesvolle bijeenkomst Veensche Businessclub

VEENENDAAL De Veensche Businessclub kan weer terugblikken op een succesvolle bijeenkomst met een recordaantal gasten. Op donderdag 16 november 2017 was voormalig wethouder Jaap Pilon te gast om de Veensche ondernemers het verhaal van Gilbert van Schoonbeke te vertellen. In 2019 staat Veenendaal met het Gilbertjaar stil bij de betekenis van deze Antwerpse vernieuwer. Pilon benoemde de fantastische kansen die de gelegenheid biedt voor o.a. de Veensche ondernemers.

De avond werd geopend door commercieel bestuurslid Vincent Hovestad, waarbij de nieuwe leden en introducees warm verwelkomd werden. Hovestad gaf het podium aan Jaap Pilon, die de gasten als geen ander wist te boeien. De Veensche ondernemers hingen aan Pilons lippen toen de voormalig docent geschiedenis en maatschappijleer ze meenam op nostalgische reis door Veenendaal.

In 2019 is het 500 jaar geleden dat Gilbert Schoonbeke geboren werd. De Antwerpse projectontwikkelaar en bierbrouwer heeft met zijn turfstekerij een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Veenendaal. Rond de vijfhonderdste geboortedag van Schoonbeke organiseren Antwerpen en Veenendaal in 2019 het Gilbertjaar. Pilon benadrukte de kansen die deze samenwerking biedt voor de Veensche ondernemers.