• Jan-Fotografie

Startschot voor Leerproject Duurzaam Ondernemen

VEENENDAAL Op het Duurzaam Ondernemen Event in De Basiliek werd donderdag het startschot gegeven voor het Leerproject Duurzaam Ondernemen. In dit gezamenlijke project van ROC-A12, gemeente Veenendaal, bedrijfsleven en Stichting Stimular komen leerlingen in de week van 1 tot en met 5 februari 2016 lokale ondernemers adviseren over milieumaatregelen. Het bezoek is ook bedoeld als arbeidsmarktoriëntatie: de leerlingen komen in contact met lokale bedrijven en doen inspiratie op voor toekomstig werk.

In de komende tijd wordt gezocht naar bedrijven die hun deuren willen openstellen voor de leerlingen. Wethouder Nermina Kundic: ,,Ik vind het waardevol dat het onderwijs en de bedrijven in Veenendaal samenwerken. Zo kunnen bedrijven kennismaken met toekomstige medewerkers en ontvangen zij tegelijkertijd adviezen over mogelijke besparingen op energie en afval. Ik hoop dat veel bedrijven hier gebruik van maken. Het mes snijdt aan twee kanten."

Ondernemend Veenendaal heeft een licentie aangeschaft van de Milieubarometer. Dit is een online meetinstrument, dat gebruikt wordt door de leerlingen bij het bedrijfsbezoek. Het maakt de milieuprestaties en bijbehorende kosten van een bedrijf zichtbaar. René van Holsteijn van Ondernemend Veenendaal: ,,Het mooie is dat we dit instrument niet alleen beschikbaar stellen aan de bedrijven die met het project meedoen. De komende drie jaren mogen alle bedrijven in Veenendaal voor een jaar gebruik maken van de Milieubarometer."

Het project is gebaseerd op eerdere ervaringen in Papendrecht, Spijkenisse en Dordrecht. Bart Bouw van ROC-A12: ,,De ervaringen zijn positief. Leerlingen krijgen door het project een beter beeld van wat zij in de toekomst willen gaan doen. Ik hoop dat de ondernemers enthousiast raken en het leuk en inspirerend vinden om onze leerlingen te ontvangen, hen iets van het bedrijf te laten zien en mogelijk verrast worden door de besparingstips van de leerlingen."

Geïnteresseerde bedrijven kunnen een mail sturen naar info@veenendaal.nl voor meer informatie of om zich op te geven.

BIJ DE FOTO Op de foto staan Bart Bouw (ROC-A12), wethouder Nermina Kundic, René van Holsteijn (Ondernemend Veenendaal) en Stefan Romijn (Stichting Stimular) met leerlingen van ROC-A12.