• Ziekenhuis Gelderse Vallei

Roze lintje borstkankerzorg voor Ziekenhuis Gelderse Vallei

VEENENDAAL Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft donderdag het roze lintje ontvangen voor de beste patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit keurmerk kent Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten er minimaal 50 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten plaatsvinden. Een ander belangrijk criterium is of en hoe patiënten worden betrokken bij de keuze tussen de verschillende behandelmogelijkheden.

De criteria zijn gebaseerd op wat patiënten belangrijk vinden in de borstkankerzorg. Elk jaar worden deze verder aangescherpt. De criteria richten zich steeds meer op patiëntgerichtheid, waarbij patiëntervaringen zwaar wegen in de toekenning van het roze lintje.

TROTS Ziekenhuis Gelderse Vallei scoort vooral erg hoog op psychosociale begeleiding, patiëntenparticipatie en de bereikbaarheid van de contactpersonen. ,,De kwaliteit van de uitgevoerde borstsparende operaties voor borstkanker behoort opnieuw tot de beste van Nederland, bij géén van de patiënten is tumorweefsel achtergebleven. Op het criterium 'behouden van de borstcontour na operatie' scoort het Edese ziekenhuis beter dan landelijk. Daarnaast heeft het ziekenhuis kortere wachttijden dan landelijk, waardoor patiënten minder lang in onzekerheid zitten en eerder zijn geholpen. Resultaten waar het ziekenhuis trots op is'', aldus Ziekenhuis Gelderse Vallei in een persbericht.

MONITOR Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Borstkankervereniging Nederland (BVN): www.borstkanker.nl.