• Bram van den Heuvel

Rhenen stimuleert duurzaam verbouwen

RHENEN Bij de meeste woningen in Rhenen kan nog veel gedaan worden aan energiebesparing, vindt de gemeente Rhenen. Een investering in energiebesparende maatregelen verhoogt niet alleen het comfort in huis, het betaalt zichzelf maandelijks terug door een lagere energierekening, meldt Rhenen in een persbericht. Om inwoners van Rhenen te helpen de stap te zetten om iets te doen aan energiebesparing heeft de gemeente regionale bouwpartijen gevraagd om een speciaal aanbod voor advies en werkzaamheden.

Vorig jaar heeft Rhenen de wensen en vra]gen van huiseigenaren in verschillende wijken in de regio geïnventariseerd. Op basis van deze informatie heeft de gemeente bouwpartijen uitgedaagd om een aantrekkelijke aanbieding te ontwikkelen. Voor Rhenen is het Platform Duurzame Samenwerking (Plat DuS) hierbij de aangewezen partij.

INFORMATIEAVOND Op woensdag 23 maart organiseert de gemeente om 19.30 uur een informatievond in het Huis van de gemeente. Inwoners krijgen informatie over energiebesparende maatregelen, subsidieregelingen en duurzaamheidsleningen. Ook kan er direct een afspraak gemaakt worden voor een bezoek van een energieadviseur van Plat DuS die voor woonhuizen een vrijblijvend advies op maat maakt.

,,Voor vragen of om nu al een afspraak te maken voor een vrijblijvend advies op maat kan contact opgenomen worden met Plat DuS via 085 - 04 30 564 of mail naar bert@randewijkbeterwonen.nl'', aldus de gemeente.