• De keukenbrigade van Phoenix Express is er klaar voor. Iedereen is van harte welkom.

    Feike Klomp Tekst

Phoenix Express: Chinese Kitchen

Advertorial

VEENENDAAL Het centrum van Veenendaal is een wokrestaurant rijker. Sinds half juni zijn de deuren geopend van Phoenix Express. Chinese Kitchen. De versbereide maaltijden zijn ter plekke te consumeren, maar laten bezorgen kan ook.

Feike Klomp

Phoenis Express kent drie eigenaren: Jian Wang, Jiahui Chen en chef-kok Jin Hu. Alle drie kennen ze het klappen van de zweep van de Chinese keuken, zoals we die wel kennen in de grote steden langs de kust in China zelf. Het kenmerk: alles is vers en de ingrediënten passen goed bij elkaar. Over de menukaart is lang nagedacht. En natuurlijk is er uitgebreid voorgeproefd.

,,Uiteraard is de menukaart wel aangepast aan de westerse cultuur. Maar de Chinese keuken komt overduidelijk terug in ons aanbod", vertelt chef-kok Hu enthousiast. ,,Onze keuken kenmerkt zich door de open wijze van bakken en wokken. Je ziet ons gewoon aan het werk. Dat draagt bij aan de smaakbeleving. We merken dat de klanten die hier al zijn geweest dat waarderen." En met de kwaliteit en vakkundigheid zit het wel goed. Chef-kok Hu kreeg in 2016 niet voor niets de Best Presentation Award. Toegekend tijdens The 8th World Champion of Chinese Cuisine. Dat zegt veel.

VEELBELOVEND De menukaart van Phoenix Express ziet er veelbelovend uit. Er zijn zowel complete wokgerechten als snacks verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld het kipgerecht met verse groenten en rijst. Plus de keuze uit heerlijke Chinese sausen. En wat te denken van een garnaalgerecht voor de fijnproevers. Of kom langs en smul van een ossenhaasgerecht. Uiteraard denkt de keukenbrigade ook aan de vegetariërs onder ons. Daarnaast biedt de kaart verschillende menu's. Chinese snacks zijn er volop. Van Chinese loempia's, mini loempia's, Chinese pangsit goreng, vleespasteitjes tot gepaneerde garnalen. Hu: ,,Heeft iemand een allergie? Meld het aan ons. Dan houden wij er rekening mee."

De maaltijden zijn makkelijk mee te nemen en thuis in de magnetron op te warmen. ,,We geven de maaltijd mee in een speciale bak, geschikt voor de magnetron." Gemak dient de inwendige mens tenslotte. Maar de gerechten in het modern ingerichte restaurant kan natuurlijk ook. ,,We maken de maaltijden altijd snel klaar. A la minute. Zoals dat in China heel gewoon is."

Openingstijden: Maandag: gesloten. Dinsdag tot en met zaterdag: van 12.00 tot 22.00 uur. Zondag: Van 14.00 tot 22.00 uur. De Phoenix bezorgt ook aan huis. Daarvoor beschikt het team over moderne scooters. Bestellen kan via de telefoon of via Thuisbezorgd.nl. Namens Jian, Jiahui en Jin: Een warm welkom. Alvast eet smakelijk.

Phoenix Express. J.G. Sandbrinkstraat 7, 3901 EW Veenendaal. T: 0318-306317. E: phoenix-veenendaal@outlook.com I: www.phoenixexpress.nl F: Phoenixexpressveenendaal