• Herbeleef de jaren 70 met fonduen bij restaurant Tante Jo aan de Valleistraat 23.

    Tante Jo

Ouderwets gezellig aan tafel

Advertorial

VEENENDAAL Een avond uit en toch gezellig met zijn allen aan tafel. Kom dan fonduen bij Tante Jo aan de Valleistraat 23. Rondom een plank met de fondueset staat de tafel vol met vlees, brood en groenten en dan is het samen genieten. Gastvrouw Marleen Slings verwelkomt de gasten met liefde.

Zware houten eetkamertafels in een restaurant met een donkerbruin en oranje ruitbehang. Grote goudkleurige lampenkappen en een bruin bankstel met verticale lichte en oranje strepen. Tante Jo ademt de gezellige jaren zeventig met een oer-Hollandse sfeer. De aankleding als een mantelklok, schemerlampen en gehaakte wandkleedjes brengt de gasten terug in de tijd. ,,De oude fondueborden met vakjes hangen ook aan de wand; wij hebben gekozen voor grote borden. Maar wel servies in de stijl van toen. Lekker zitten op een kussentje op de stoelen en we hebben gasten die elkaar opwachten in de zithoek'', vertelt Slings. Het is gezellig aan tafel: mensen praten onderling, kinderen spelen af en toe een spelletje, terwijl het vlees in de pan ligt. ,,Tante Jo heeft wel één huisregel: de eerste die wat van zijn vork in de pan laat vallen, moet aan zijn of haar tafel een liedje zingen. En geloof me, iedereen vindt dit eigenlijk juist heel leuk.''

DRIE KEUZES ,, Het geeft zo'n sfeer van toen en is heel ontspannen. Tijd voor elkaar en natuurlijk lekker eten. Onze kaart is niet groot, maar de tafels staan vol. Veel gasten kiezen voor het bekende fonduen. Hete olie op een brander en dan hebben we heerlijke stukjes vlees om te prikken: gehaktballetjes, kalfsmuis, biefstuk en kipfilet. Maar je kunt tevens kiezen voor fondue in een Oosterse bouillon. Verder serveren we natuurlijk brood met kruidenboter, een puntzak met friet en mayonaise en verschillende sausjes voor het vlees.'' Of kies voor een lekkere kaasfondue. Dit kan met stukjes wit en bruin brood en ook heeft Tante Jo voorgegaarde groenten als broccoli, bloemkool of champignon voor fondue. En als toetje een griesmeelpudding met rode saus. Of kies voor een sorbet, bananensplit of Dame Blanche. Tafels zijn bij elkaar te schuiven met verschillende fonduesets voor grotere families of bedrijfsfeesten.

LUNCH Tante Jo biedt fondue en meer. ,,We zijn echt zo'n plekje in Veenendaal met dat gevoel van vroeger en het is leuk voor jong en oud. Op dinsdag en zaterdag zijn we al om tien uur 's ochtends open voor een kopje koffie met verse appeltaart, natte keek of een saucijzenbroodje. Of in de middag bij een advocaat met slagroom kaas en worst of een portie bitterballen. Deze dagen bieden we tevens een lunch met verse producten in een Soep van de dag, tosti of uitsmijter, broodje bal of boterhammen met Van Dobbenkroket.'' Woensdag, donderdag en vrijdag is Tante Jo geopend vanaf vijf uur. ,,Op onze site hebben we een leuk filmpje staan, waar je de sfeer goed kan zien. We willen iedereen uitnodigen ook eens ouderwets te genieten en de sfeer van toen te komen proeven. Graag zien we u binnenkort aan de Valleistraat 23'', besluit Slings. Bel voor een reservering met: 0318 – 309772 en kijk voor alle informatie zeker even op: www.fonduebijtantejo.nl.