• Astrid Meyer

'Nostalgisch Italiaanse sfeer in Veenendaal'

Buon Appetito al Ristorante Pizzeria Barbone

 

Gedempte verlichting, kandelaars op de tafels en voor het raam, een knus op hout gestookte open haard geven een sfeervolle warme uitstraling aan Ristorante Pizzeria Barbone. Het restaurant opende een aantal weken geleden, na een zorgvuldige voorbereiding. Veel tijd is geïnvesteerd in het vervolmaken van de Italiaanse uitstraling en een link met het Italië uit de oudheid. Fresco's van klassieke taferelen, zuilen, beelden en de kleurrijke granulaatvloer verwijzen hiernaar. De inrichting is knus met de tafels langs de lange wand en een grote bar in het midden van het restaurant. Door enkele bogen kunnen gasten in de open keuken zien hoe de chefs de hand leggen aan Antipasta Freddi en Caldi, Luppe en Insalate. Heerlijke echte Italiaanse koude en warme voorgerechten, soepen en salades, waarna een zeer uitgebreide kaart met hoofdgerechten van Scaloppina, Bistecca, Filetto tot Pollo en Pesce veel keuze biedt.

 

BIOLOGISCH Ristorante Pizzeria Barbone wil haar gasten niet alleen het idee geven zich in het gastvrije Italië te wanen met haar sfeer, ook de goede en herkenbare gerechten moeten Italiaans zijn. Van kalfsoester, entrecote en ossenhaas tot kip, scampi en vis en tegen een betaalbare prijs en compleet geserveerd met groenten en gebakken aardappelen. De kwaliteit zit onder andere in de ingrediënten; verse producten die zoveel mogelijk biologisch zijn. En alle gerechten maken de chefs vers bij bestelling. Dit zo kort mogelijk voor het serveren bereiden vergt een flinke expertise van het Italiaanse keukenpersoneel. De gasten in Ristorante Pizzeria Barbone hebben verder keuze uit verschillende heerlijke pasta's en pizza's. Van een welbekende Margherita tot de aanbevolen Mirko, Chanel of Cosa Nostra Picane. Speciale wensen in het menu zijn altijd bespreekbaar. Zo zijn alle gerechten verkrijgbaar in kinderportie en in overleg met de koks kunnen vegetariërs een eigen gerecht samenstellen.

 

ARRANGEMENTEN Ristorante Pizzeria Barbone heeft verder een assortiment aan bijpassende wijnen voor bij de vlees- of visgerechten. En sluit de maaltijd zeker af met het overheerlijke ambachtelijke zelfbereide Italiaanse ijs. Voor besloten gezelschappen biedt het restaurant tevens afgestemde arrangementen aan, of dit nu om een vergadering met diner, familiefeest of kinderpartijtje gaat. Ristorante Barbone biedt de mogelijkheid elke bijeenkomst tot een succes te maken. Verder zijn compleet verzorgde buffetten tevens af te halen en vanaf vijftien personen bezorgt zij op het bedrijf of aan huis. Het nieuwe Italiaanse restaurant is te vinden aan de Patrimoniumlaan 9 en dinsdag tot en met zondag geopend van half vijf tot tien uur 's avonds. Bel vrijblijvend voor meer informatie of om te reserveren vanaf de middag met: 0318 - 751199. Kijk voor een sfeerimpressie en de complete menukaart op: www.barbone.nu.