• A. Meyer

Nieuwe rage: Diamond Dotz

Advertorial

VEENENDAAL Plaatjes en mooi karton, Fimo Klei, Diamond Dotz en veel gekleurde wol en wintergaren. Bij Creatief Centrum Kaart en Klos aan de Nieuweweg 79 vindt u veel hobby- en handwerkmaterialen, boeken, patronen en advies. 

Joke van der Klooster is een liefhebber van kaarten maken, hobby- en handwerk. ,,In Capelle aan de IJssel had ik mijn eerste winkel in een schuur. En sommige mensen kennen mij nog van de Hobbyschuur in Ede, welke met mij mee verhuisde naar deze regio. Die winkel heb ik gesloten, maar het bleef toch kriebelen. In Veenendaal zijn mensen nog heel actief met hobby- en handwerk, dus opende ik eind vorig jaar Creatief Centrum Kaart en Klos aan de Nieuweweg 79, naast cafetaria De Molen. Met alles van gekleurd dik karton tot het fijne werk voor kaarten maken. En de wand achter in de winkel is tot het plafond gevuld met wol en garen voor breien en haken'', toont Joke. Verder heeft zij onder andere glas- tot textielverf, gips, allerlei kleuren fimoklei tot de nieuwste trends in hobbywerk.

DIAMOND DOTZ

Naast de hoge kasten vol met allerlei hobbymateriaal staan ook enkele tafels en lage kasten in het midden van de winkel met boeken en voorbeelden van de nieuwste trends en mode. ,,We hebben verschillende leuke hobbymaterialen om met kinderen te knutselen, bijvoorbeeld op een kinderfeestje. En momenteel is jong en oud Diamond Dotz aan het ontdekken. Met een opzetpen breng je kleine gekleurde kristallen steentjes op een voorbedrukte ondergrond aan, waarmee complete schilderijen met een reliëf ontstaan. Binnenkort houden we een demodag met veel voorbeelden en kleuren steentjes in de winkel. Volg ons op facebook voor deze data. In het handwerk hebben we reeds de eerste wintergaren binnengekregen. Lekker warm voor eigengemaakte winterkleding, zoals een sjaal, muts of trui. De nieuwste patroonboeken hebben voor dames, kinderen en tevens voor mannen de laatste trends.'' Ook heeft Kaart en Klos al veel sokkenwol en een enorme keuze in kleuren. Voor grote hoeveelheden kunt u altijd binnenlopen om een bestelling te plaatsen, welke meestal al binnen een paar dagen voor u klaarligt.

VLAGGETJES HAKEN

Achter in de winkel staat tussen alle bollen wol een grote tafel. ,,Iedereen is hier altijd welkom om aan te schuiven voor advies en wie meer wil leren kan zich ook inschrijven voor onze workshops. Momenteel willen we helpen om het wereldrecord vlaggetjes haken te verbreken. Hiermee steunen we de Nije Stichting die haar tienjarig jubileum wil vieren door 40.000 vlaggetjes op te hangen. Met 10.000 meter steunen mensen de stichting met haar centrum voor (na)zorg en ondersteuning voor iedereen die met kanker te maken heeft gehad. Kom gezellig met een paar mensen samen hier werken op woensdagmiddag of vrijdagavond, wij zorgen voor de patronen'', besluit Joke. Bij Kaart en Klos kun je leren hoe de vlaggetjes te maken en ze inleveren voor dit wereldrecord. Benieuwd naar wat het Creatief Centrum allemaal biedt. Loop eens binnen aan de Nieuweweg 79 of kijk voor meer informatie op haar site: www.kaartenklos.nl.