• Het team van Keurslager Jan van Leeuwen op De Ellekoot heet u vanaf deze week welkom in de nieuwe winkel

    Astrid Meyer

Nieuwe Keurslager in De Ellekoot

Advertorial

VEENENDAAL Een heerlijke ribeye, vers gesneden kipblokjes of een rundervinkje. Slager Jan helpt zijn klanten al jaren in winkelcentrum De Ellekoot aan een lekker stukje vlees. En deze week heeft hij officieel de winkel overgenomen en prijkt de naam Keurslager Jan van Leeuwen op de gevel.

Jan van Leeuwen is geen onbekende voor de klanten en ook blijven zij dezelfde gezichten achter de balie zien. ,,Er zijn veel mensen die al het idee hadden dat het mijn winkel was, omdat Henri Harzevoort door omstandigheden al zo lang niet meer hier kon zijn. Dit was ook de reden om de slagerij over te nemen. En daarmee is de wens van mijn opa uitgekomen,'' vertelt Jan van Leeuwen. Hij komt uit een ambachtelijke familie waar al tientallen jaren het slagersbloed in zit. ,,Mijn overgrootvader had een slagerij aan de Munnikenweg 2 en mijn opa had er één in Lunteren. Hier ben ik tijdens het logeren ook vaak geweest en later ben ik, net als enkele ooms van mij, als slager gestart. Vanuit Ede kwam ik bij de Keurslager op De Ellekoot terecht.'' Jan van Leeuwen is extra trots dat hij met zijn eigen slagerij de lijn in de slagersfamilie kan voortzetten.

AANBIEDINGEN De winkel heeft wel een wat nieuwe uitstraling gekregen. ,,De glazen pui heeft nu donkere kozijnen en net als onze auto staat hier nu Keurslager Jan van Leeuwen te lezen. Ook hebben we binnen gekozen voor enkele donkere accenten en zijn wat historische foto's van mijn familie in hun slagerij te zien. Mijn opa heeft dit alles niet meer mee mogen maken, maar ik heb mijn oma gevraagd mijn winkel te openen. Van mijn overgrootvader had ik nog een advertentie uit De Vallei gevonden uit 1959. Deze is in de uitnodiging gebruikt en we hebben zijn aanbieding als openingsaanbieding voor onze klanten van 5 tot en met 8 september. Dan kost 250 gram van onze leverworst maar 1 euro,'' vervolgt Jan. Daarnaast heeft hij als Keurslager wekelijks nieuwe aanbiedingen in een stukje vlees tot vleeswaren en iedere twee weken een lekkere special. En tien keer per jaar is bij Keurslager Jan van Leeuwen de 'Proef' te halen. Een gratis Magazine met heerlijke recepten.

ECHT STUKJE VLEES Keurslager Jan van Leeuwen blijft werken met de bekende kwaliteit in vlees en vleeswaren. Met echte scharrelkip en rundvlees uit Leusden en daarbij zijn eigen salades en natuurlijk de bekende rookworsten van eigen recept en de grillworsten. ,,Dit is waar veel mensen wekelijks voor langslopen, zeker de grillworsten met kaas. En in Veenendaal genieten mensen van een echt stukje vlees. Een speklapje, ribeye en wij hebben de Angus Pure. Als enige in de omgeving een stuk vlees van honderd procent Angus Beef.'' Verder is de Keurslager met verstand van lekker vlees bij veel mensen bekend om zijn uitgebreide keuze in barbecue pakketten. Van hun eigen worstjes tot grote stukken vlees om te grillen en vraag ook eens naar de catering met de 'Green Egg'. Tijdens de feestelijke opening van 5 tot en met 8 september krijgen klanten bij besteding van 15 euro ook nog eens een echte Keurslagertas cadeau. Kom zeker even langs bij de Keurslager Jan van Leeuwen aan de Veenslag 5 op winkelcentrum De Ellekoot.