• Directeur Patrick Marcus is trots op de programmering van het seizoen 2019-2020.

    Jorieke Klein Leetink

Nieuwe huisstijl Lampegiet

VEENENDAAL Al voordat de zomer begint, start Theater Lampegiet de verkoop van de programmering voor het seizoen september 2019 tot juni 2020 op. De nieuwe brochure en website zijn gevuld met 130 voorstellingen.

Directeur Patrick Marcus vertelt dat de nieuwe programmering met succesvolle artiesten als Tineke Schouten, Jon van Eerd, Lenette van Dongen en Huub Stapel als vanouds een belangrijk onderdeel van de programmering zijn. Het publiek komt hiervoor uit de brede regio naar Veenendaal. Dit jaar is er rondom Kerst is opnieuw een sfeervolle programmering. Ook familievoorstellingen zorgden het afgelopen jaar voor volle zalen.

TRIBUTE BANDS De zogeheten Tribute bands blijven onverminderd populair. In dit genre hebben heeft Theater Lampegiet een breed aanbod in het komende jaar. Tributes aan Rolling Stones, The Doors, John Denver, Creedence Clearwater Revival, Rod Stewart en als klap op de vuurpijl de overweldigende Pink Floyd’s Anniversary Show.

MUSICALS In de musicalwereld reizen het komende seizoen weer grote musicals langs de grote steden en het is erg bijzonder dat deze grote producties in Theater Lampegiet staan. Topmusicals die eerder op Broadway of West End stonden, zijn nu in de Nederlandse versie met een talentvolle cast te zien in dit theater. Zo heeft Theater Lampegiet het komende seizoen Verliefd op Ibiza, Company, Haal het doek maar op en als klapper Kinky Boots, de feelgood musicalhit van West End, naar Veenendaal weten te halen.

Dans beweegt zich telkens verder in de richting van oogstrelende totaalbeleving met steeds fraaiere decors en projecties. Het Scapino ballet komt met het meesterwerk Pearl, een moderne dans in prachtige barokke kostuums. Introdans komt met The Battle; een indrukwekkende voorstelling over de slag om Arnhem, wat dit jaar erg actueel is. Een waar spektakel voor het hele gezin is Grimm, waarbij alle sprookjes samenkomen in een mix van streetdance en klassiek ballet.

Dat geldt trouwens ook voor muziektheater zoals Vietnam, een indrukwekkend verhaal over een gezin dat in een gammel bootje Vietnam ontvlucht en gered wordt door een Nederlands schip. Met Anne Fleur Du Pré uit Veenendaal in één van de vier hoofdrollen. Specials

Het team van Theater Lampegiet draait haar hand niet om voor voorstellingen die een speciale setting verlangen. Bij Meester Patissier Robèrt van Beckhoven worden maar liefst 280 zitplaatsen op het toneel geplaatst voor een proeverij. Verder is er een theatercollege ‘Mindgym on tour – de sportschool voor je geest.’

NIEUWE NAAM EN HUISSTIJL Het logo met de oude naam van Theater De Lampegiet is van het dak gehaald en grote, witte letters Theater Lampegiet sieren nu het pand. Op ooghoogte, zodat publiek zich meer kan identificeren met de laagdrempeligheid van het theater. Gecombineerd met een kleurrijk vignet en door het verwijderen van het lidwoord ‘De’ uit het logo, is Theater Lampegiet de nieuwe naam. De goede bereikbaarheid maakt Theater Lampegiet tot hét theater in de regio.