• Veenendaal-oost is uitgegroeid tot een gewilde woonplek.

    Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost Beheer

Nieuwbouwwijk met een eigen stijl

VEENENDAAL Nadat in 2010 de eerste bewoners van Veenendaal-oost hun huis betrokken, is de nieuwbouwwijk uitgegroeid tot een gewilde woonplek. En nog altijd groeit de wijk, komende donderdag start bijvoorbeeld de verkoop van fase 2 van project Archipel.

Buurtstede, het centrale wijkdeel, werd door Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost als eerste ontwikkeld en is tevens de plek waar de voorzieningen zijn te vinden. Sinds een paar jaar wordt het zuidelijk deel van Veenendaal-oost ontwikkeld: Veenderij. Daar worden op diverse wooneilanden kleinschalige projecten gebouwd, waarbij elk eiland zijn eigen stijl heeft.

OP VAKANTIE In 2016 werd gestart met de werkzaamheden in Veenderij, waarbij de eerste wooneilanden bouwrijp werden gemaakt. Kabels en leidingen worden op de juiste plaatsen ingegraven, zodat alle huizen straks de gewenste voorzieningen in hun woning krijgen. De eerste drie eilanden zijn grotendeels gereed en bewoond. Het animo om in dit wijkdeel een huis te kopen of huren is groot. De aanwezigheid van het water en de verschillende woonstijlen worden aantrekkelijk gevonden. Alsof je elke dag op vakantie bent, wordt door bewoners wel gezegd.

NIEUW WONINGAANBOD Inmiddels worden het centrale wooneiland en de zuidoosthoek van Veenderij bouwrijp gemaakt en staan daar de eerste projecten in verkoop. Op het centrale wooneiland staat het project De Kade te koop met rijwoningen op een bijzondere plek. Op dit eiland kan je straks wonen aan de kade met uitzicht over het water. Voor wie liever in een appartement woont, wordt rond de zomer het project DOK6 in verkoop gebracht.

START VERKOOP In de zuidoosthoek komt het project Archipel met tweekappers, watervilla's, vrijstaande woningen en bungalows. De verkoop van fase 1 verloopt gestaag en op donderdag 13 juni gaat dan ook fase 2 in verkoop in het i-centrum aan de Van Essenlaan 1 (19.00-20.30 uur).

WIJKVOORZIENINGEN In het hart van Veenendaal-oost zijn rond de Brink de verschillende voorzieningen te vinden. Het Ontmoetingshuis herbergt onder meer drie basisscholen, kinderopvang, maatschappelijke zorg en ruimtes voor cultuur en sport. Ook vind je er een gezellig eet- en sportcafé. Tegenover het Ontmoetingshuis ligt het Kloppend Hart Huis met de eerstelijns zorgvoorzieningen. Op de begane grond is een apotheek.

Sinds kort zijn de wijkvoorzieningen uitgebreid met een grote supermarkt. De Lidl opende in mei haar deuren. In het winkelcentrum, nu in aanbouw, komen begin 2020 nog een tweede supermarkt en aanvullende, kleinere winkels. Erboven worden 43 vrije sector huurappartementen gebouwd.

Wie een kijkje wil nemen in Veenendaal-oost, of benieuwd is naar het woning- en kavelaanbod in de wijk, is welkom op zaterdag 15 juni. Dan vindt in het gebied Veenderij de Dag van de Bouw plaats en in het i-centrum de Woonmarkt Oost. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur en de toegang is gratis. Meer weten? Kijk op www.veenderij.nl