• Het nieuwe Eetcafé Het Zwarte Schaap biedt een lunch- en dinerkaart en organiseert regelmatig gezellige muzikale thema-avonden.

    Astrid Meyer

Muziek in Het Zwarte Schaap

Advertorial

VEENENDAAL Eetcafé Het Zwarte Schaap op de hoek van de J.G. Sandbrinkstraat bij het Horecaplein nodigt iedereen uit voor drinken, eten en muziek. Wijnand en Bas hebben eind juni de deuren geopend en komende zaterdag 28 juli beginnen zij feestelijk met een gezellige 90's party.

Zittend op het terras vertellen Wijnand en Bas met een biertje in de hand over hun nieuwe eetcafé. ,,We waren in Culemborg buren met allebei een eigen café. Ook daar had ik een eetcafé en wilde het na vijftien jaar vooral 's avonds wat rustiger aan gaan doen. Niet meer tot vroeg in de ochtend achter de bar en me meer richten op daghoreca'', vertelt Wijnand. Bas heeft niet zoveel jaren onder de gordel, maar al wel veel gezien: ,,Voor mijn eigen café in Culemborg heb ik al enige tijd in de horeca gewerkt, onder andere op Curaçao. Na drie jaar kreeg ik te maken met strengere regels en besloot ik elders te gaan kijken.'' Wijnand had inmiddels Veenendaal op het oog en samen verdelen zij de taken. ,,Dit is een gezellig straatje met verschillende uitgaansgelegenheden. We zitten bij het Horecaplein waar veel leven is. Ik ontvang de gasten vanaf de lunch en na het diner maakt Bas er een leuke avond van voor iedereen die lekker blijft hangen'', vervolgt Wijnand.

LUNCH & DINER Spontaan kwam de naam Het Zwarte Schaap, dat past bij de twee horecaondernemers die van buiten Veenendaal komen. ,,En het verwijst naar de wolhistorie die deze gemeente heeft.'' Het Eetcafé is binnen helemaal opgefrist met lichte wanden en plafonds. Binnen bij de bruine houten bar staan hoge tafels of kies voor een tafeltje tegenover de open keuken. Voor de lunch vanaf twaalf uur serveert Het Zwarte Schaap verschillende pantosti's, uitsmijters, pannenkoeken of kies voor een half stokbroodje Italiaans of met omelet en bacon. En niet te vergeten haar specialiteit, de grote huisgemaakte gehaktbal met jus. Verder heeft zij maaltijdsalades en naast enkele voorgerechten als soep van de week is voor het diner onder andere keuze uit kipsaté, kogelbiefstuk of een verse Noorse zalmmoot. ,,Of kies voor onze 500 grams Schnitzel XL en al onze hoofdgerechten serveren we met een puntzak Vlaamse frites, mayonaise en frisse huisgemaakte salade. Met als dessert een Dame blanche, heerlijk ijs of een wafel met ijs en slagroom.''

SPECIALS Eetcafé Het Zwarte Schaap heeft een gezellig terras ingericht met steigerhouten banken onder de ramen en kleine tafeltjes. Met de heaters kun je hier lang genieten van een heerlijke zomer. ,,We hebben iedere week een hoofdgerecht in de aanbieding om kennis te maken met onze keuken. En voor bij de borrel een stukje kaas, Seranoham tot bitterballen en hotwings. Naast specials uit de keuken organiseren we regelmatig thema-avonden. Soms met karaoke waarbij de gasten zelf mogen zingen. Maar ook met zangers van het Hollandse lied, rockbands of een dj met feestmuziek. Komende zaterdag 28 juli starten we officieel met DJ Ronnie en een echte 90's Party!'', besluiten Bas en Wijnand. Volg voor de aanbieding van deze week, de aankondigingen voor nieuwe events en foto's van alle feestjes haar Facebook: @EetcaféhetZwarteSchaap.