• Evert Jan de Zwart in zijn knusse zaak.

    Feike Klomp Tekst

'Met een glimlach de deur uit'

VEENENDAAL Gemak dient de mens, ook als het om de bezorging van vlaaien gaat. Die boodschap geeft Evert Jan de Zwart van Limburgia Veenendaal graag af. Al vijf jaar is Limburgia het adres voor vlaaien, taarten, gebak en bonbons. Als er bij een bedrijf in en rond Veenendaal wat te vieren valt, maakt een vlaai of taart van Limburgia het feestje helemaal compleet.

Feike Klomp

,,Bestellen van vlaaien of taarten kan heel gemakkelijk", begint Evert Jan de Zwart in zijn kleine maar gezellige zaak te vertellen. ,,De stelregel is, voor 13.00 uur besteld, de volgende dag op de werkplek. Dezelfde dag bestellen - online of bellen - kan natuurlijk ook, maar dan is er alleen nog keuze uit de bestaande voorraad. Doet iemand dat een dag eerder, dan is het aanbod groots. Ons aanbod bestaat uit tachtig soorten vlaaien. Versgebakken uit Limburg. Elke dag weer."

BEZORGEN Limburgia Veenendaal levert zowel in Veenendaal, maar ook in omliggende plaatsen als De Klomp, Ede, Ederveen of Renswoude. ,,Op verzoek snijden we alles vast in punten, zodat het verdelen makkelijker gaat." SMAKEN De Limburgse vlaaien zijn niet te versmaden. De keuze van smaken is enorm. Van aardbeien, abrikoos, appel, bavaroise, chocolade, kersen tot gesorteerd fruit. De Veenendaalse gezellige winkel heeft ook de keuze uit gecombineerde taarten, bestaande uit verschillende smaken. Dan is er op de werkvloer of thuis in de familie altijd voor ieder wat wils.

Van geboortetaarten voor een meisje of jongen of een slagroomschnitt tot slagroomtaarten voor zes tot acht personen of slagroomtaarten voor rond twaalf personen. Alles is mogelijk bij Limburgia Veenendaal. Deze zijn zowel in ronde als vierkante vormen verkrijgbaar. Er zijn zelfs taarten te bestellen voor 16 of 25 personen. Daarmee kun je een hele afdeling in één zoete klap verrassen. FOTOTAART De Zwart: ,,Populair nog steeds zijn de fototaarten. Leuk om een collega, familielid of vriend mee te verrassen. Lever een foto en een tekst aan en wij zorgen voor een feestelijke persoonlijke taart. Mijn advies is dat om het liefst tijdig te doen, omdat er wat voorbereidingstijd aan zit." Limburgia verkoopt ook Belgische bonbons. ,,De bonbons zijn zowel los verkrijgbaar als in cadeauverpakking." Dat vele klanten Limburgia Veenendaal weten te vinden, waar De Zwart al vijf jaar de scepter zwaait, blijkt wel uit het ophalen van de bestellingen. Zowel vaste als nieuwe klanten krijgen altijd even een vriendelijk woord. Dat is het mooie van het werk van De Zwart.

Taarten, vlaaien en bonbons of zoete cadeaus maken altijd deel uit van goed nieuws of een feest. ,,Ik vind het leuk om mensen met een glimlach de deur uit te zien gaan."

a        [Limburgia Veenendaal, Verlaat 25, 3901 RD Veenendaal. T: 0318-515153. I: www.limburgiavlaai.nl/veenendaal E: info@limburgiaveenendaal.nl