• Lidl

Lidl opent supermarkt in Veenendaal-Oost

VEENENDAAL Supermarkt Lidl gaat een vestiging openen in Veenendaal-Oost. Na jaren van procedures, tekenen en plannen wordt volgende week de start van de bouw gevierd. De winkel wordt gevestigd in het nieuwe winkelcentrum Buurtstede. In het voorjaar van 2019 zal de Lidl haar deuren openen voor het publiek.

Om de start van de bouw te vieren wordt donderdag 8 november van 16.00 tot 18.00 uur een bijeenkomst gehouden bij het Ontmoetingshuis aan de Spiesheem in Veenendaal. Er zal een officiële handeling plaatsvinden op de bouwplaats samen met wethouder de heer Stroobosscher. Na afloop zal er een ruimte zijn om samen te proosten op deze mooie ontwikkeling. 

Lidl verwacht in het voorjaar 2019 haar filiaal in het winkelcentrum te openen. ,,Het gehele project wordt op uiterst duurzame wijze gebouwd'', meldt Lidl in een persbericht. ,,Het filiaal zal daarmee een energielabel A ++++ krijgen. Aardgasvrij, circa 600 zonnepanelen en 100% LED-verlichting zijn slechts een aantal van de punten die resulteren in het hoogst haalbare energielabel. Het nieuwe winkelcentrum biedt straks onderdak aan een Lidl, diverse commerciële ruimten waaronder een tweede supermarkt en 44 appartementen. Naar verwachting worden begin 2020 de appartementen en de overige winkelruimtes opgeleverd.''