• BVD Advocaten

Letselschade, wat kost dat allemaal?

VEENENDAAL Een ongeval zet je leven op zijn kop. Wat vanzelfsprekend was, is dat opeens niet meer. Je maakt ziektekosten. Je raakt soms arbeidsongeschikt en moet op zoek naar een andere baan. Het salaris is dan meestal niet hoger dan van de baan voor het ongeval.

Er moeten voorzieningen worden getroffen in en om het huis. Veel vaker dan eerst moet je gebruik maken van derden. Wij begrijpen hoe ingrijpend dat is.

FINANCIËLE TOEKOMST In de eerste periode valt het financieel misschien nog wel mee. Dan betaalt de baas het loon nog door. In het tweede jaar val je terug naar 70 procent. En gaandeweg merk je hoeveel je eigenlijk tekort komt. U gaat zich zorgen maken over uw financiële toekomst.

Veel mensen zien er tegenop om in die situatie ook nog een advocaat in te schakelen om hun schade te verhalen. Waar moeten ze dat van betalen? Dan is het goed om het volgende te weten.

Allereerst: als de aansprakelijkheid voor het ongeval is erkend, is de verzekeraar van de aansprakelijke partij verplicht om niet alleen je persoonlijke schade te vergoeden, maar om ook de redelijke kosten van de ingeschakelde advocaat te voldoen.

Dat gaat dan over de kosten om in onderling overleg met de verzekeraar de omvang van de schade vast te stellen.

De wet bepaalt dat er geen drempel mag zijn om in zo'n geval een advocaat in te schakelen. Wij maken dan over de kosten altijd afspraken die passen bij uw situatie.

VERZEKERING In de tweede plaats: veel mensen hebben een rechtsbijstandsverzekering. Die is vaak een gratis of extra onderdeel van een familie- of alles-in-1-pakket. U kunt de dekking van uw rechtsbijstandsverzekering behouden voor het geval onverhoopt toch een procedure nodig zal zijn.

Ten derde: voor de onderhandelingen met de verzekeraar hoeft u geen gebruik te maken van de diensten van de rechtsbijstandsverzekeraar. Die kosten worden immers vergoed door de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval!

Daarom worden wij vaak gevraagd om de behandeling van de rechtsbijstandsverzekeraar over te nemen.

Als laatste: het inschakelen van één van onze advocaten of juristen heeft veel voordelen boven de situatie waarin uw zaak wordt behandeld door een rechtsbijstandsjurist. Die behandelt uw zaak in veel gevallen vanachter zijn bureau en spreekt u alleen telefonisch.

Wij komen bij u thuis en verdiepen ons in uw persoonlijke situatie. Daarbij kijken wij wat u nodig hebt om de gevolgen van het ongeval zoveel mogelijk te boven te komen of te verzachten. Op de korte termijn, maar ook voor de rest van uw leven.

Op de korte termijn, maar ook voor de rest van uw leven. of op kantoor – zijn in de avond mogelijk.

Harry Blok

Dit artikel wordt u aangeboden door BVD advocaten. Nieuweweg 40-42, 3905 LN Veenendaal. Contact: harry@bvd-advocaten.nl. Info: www.bvd-advocaten.nl. De echtscheidingslijn van BVD advocaten is tot 21.00 uur 's avonds bereikbaar via 0318-531799. Ook afspraken zijn in de avond mogelijk.