• Staatsopera van Tatarstan

Lampegiet: Internationale dans en meer

Advertorial

VEENENDAAL Theater De Lampegiet heeft in de tweede seizoenshelft vele indrukwekkende producties op het programma staan. Romeo en Julia is bijvoorbeeld een echte aanrader. Op 27 januari staat deze bijzondere balletvoorstelling van de Staatsopera van Tatarstan in het Veense theater. 

Het programma van De Lampegiet heeft een breed aanbod en dans komt op dit podium echt tot zijn recht. ,,Bekeken vanuit de artiesten is optreden in De Lampegiet fantastisch. We hebben één van de grotere podia in Nederland. Iets wat vooral dansers erg aanspreekt. En vanuit de zaal is op elke zitplaats iets speciaals te zien. Van een mooi overzicht van de groepschoreografie wanneer je iets hoger zit tot de expressie op de gezichten en details van de kostuums vlak bij het podium'', vertelt Nicky van Rossum. Zij verzorgt de programmering en is bijna gereed met het seizoen 2018/2019. ,,Maar hier mag ik nog niets over verklappen. En er zijn ook nog prachtige voorstellingen deze laatste maanden voor de zomer. Solo-artiesten tot grote gezelschappen, lokale producties of internationaal, aanstormend talent en grote namen.''

ROMEO EN JULIA

Veenendaal ontvangt met Scapino en Introdans de grootste dansgezelschappen van Nederland. ,,Scapino had destijds met Pearl een tophit. En nu komen ze met de vervolgvoorstelling 'Scala'. Ook weer een baroksensatie met live muziek en historische kostuums in een prachtig dansdrama. Introdans biedt een heel toegankelijke en veelzijdige dansavond met wel vijf werken van verschillende choreografen, die op eigen wijze het hedendaagse ballet tonen. Ben je liefhebber van ballet of wil je dit voor het eerst echt beleven? Dan is Romeo en Julia op 27 januari een hoogtepunt! Klassiek ballet met een romantische verhaal door het ballet van de Staatsopera van Tatarstan. Wereldniveau op de planken in Veenendaal. Met hartstocht en dramatiek op fantastische muziek van de beroemde componist Prokofiev. Waarbij we de beroemde balkonscène in ons theater mogen zien'', vervolgt Nicky vol enthousiasme.

GROTE NAMEN

Verder biedt De Lampegiet ook ruimte voor de dansvoorstellingen van de lokale dansscholen. ,,Deze sluiten hier het jaar af. Voor ons erg leuk een plek te kunnen bieden aan iedereen. Ook met het Amateurkunstfestival hebben we in ons theater een gevarieerd programma van muziek, toneel, cabaret en kleinkunst. Kinderen zien we graag tijdens schoolvoorstellingen en in ons programma hebben we ook familievoorstellingen. Van Buurman & Buurman tot musicals als Hans & Grietje. Na deze voorstellingen vindt een leuke Sprookjes Afterparty plaats, met een meet & greet. Bezoek met het hele gezin een familievoorstelling, zoals RO Theater met Woef Side Story. Garantie voor een onvergetelijke avond! Of luister naar de Mattheus Passie met uitleg van Edwin Rutten. Zelfs voor de optredens van de grote namen als Sara Kroos, Nederpop All Stars en Herman van Veen zijn nog enkele kaarten te krijgen'', besluit Nicky. Genieten van een culturele avond uit? Kijk voor de laatste kaarten van uw keuze op: www.lampegiet.nl.