• Dick Hootsen (rechts) met André Hopster van Schans Installaties.

    Teus Verwoert

Koolmonoxide 'sluipmoordenaar'

Advertorial

VEENENDAAL Schans Installaties had de afgelopen maand scherpe acties en kortingen om zo het belang van CV-ketel onderhoud te benadrukken en stimuleren.

,,Vele Veenendalers hebben hier al gebruik van gemaakt”, vertelt Dick Hootsen, projectleider bij Schans Installaties, ,,Maar vorige week sloegen Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting alarm over de 'sluipmoordenaar' koolmonoxide. Dit was voor ons een reden om onze acties verlengen.”

De Nederlandse brandweer meldt dat de afgelopen zes weken meer dan veertig mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis met een koolmonoxidevergiftiging. Naar verwachting is er de komende maanden sprake van een piekperiode, in verband met de naderende kou. ,,Wij vinden het belangrijk dat onze klanten met een gerust hart van hun verwarmde huis genieten”, vertelt Hootsen. ,,Daarom blijven wij bij elk nieuw onderhoudsabonnement een gratis koolmonoxidemelder plaatsen.”

ABONNEMENTEN Zorgeloos warm en veilig de winter doorkomen is geen vaststaand gegeven. ,,We willen naar aanleiding van het bericht van de brandweer nogmaals het belang van onderhoud van uw CV-ketel onder de aandacht brengen”, benadrukt Dick. Koolmonoxide komt vrij bij slecht of geen onderhoud van de CV-ketel.
,,Door het afsluiten van een onderhoudsabonnement hoeft u zich geen zorgen meer te maken”, vertelt hij. ,,We zien gelukkig dat het aantal abonnementen fors is toegenomen. Op deze manier weet de klant zeker dat onderhoud goed en tijdig gebeurt. Daarnaast ontvangt de klant een leuke korting ten opzichte van losse controles.”

Harry Geytenbeek huurt een CV-ketel bij Schans Installaties en is naar eigen zeggen ‘al jaren tevreden klant’. ,,Schans is altijd dichtbij en neemt echt de tijd voor je", legt hij uit. ,,Ze zijn uiterst vriendelijk, hebben goede service en bieden altijd een passende oplossing.” Op zijn aanraden heeft zijn dochter ook een onderhoudsabonnement bij Schans Installaties.
Dick Hootsen: ,,Heeft u het afgelopen jaar uw CV-ketel al gecontroleerd? De winter is de drukste periode. Voorkom problemen en neem snel contact op met Schans Installaties. Wij reserveren een plek voor u, zodat u er deze winter gegarandeerd warm én veilig bij zit.”

Plan uw afspraak via 0318-511 098, en vraag naar de mogelijkheden.

ONDERHOUD Schans Installaties is al 50 jaar de CV-ketelspecialist in Veenendaal en omstreken. Naast het onderhoud van CV-, klimaat- en ventilatiesystemen, biedt Schans de mogelijkheid tot het huren van onder andere (hybride) warmtepompen, zonneboilers en CV-ketels tegen een laag maandelijks tarief. Bij het huren van een CV-ketel hoeft u zich geen zorgen te maken over reparatie en onderhoud, want standaard onderhoud zit bij de maandelijkse huurprijs inbegrepen.