• Astrid Meyer

Kan ik eerder met pensioen?

Advertorial

VEENENDAAL Bedrijven zien steeds meer oudere medewerkers en de mensen zelf zouden misschien best een dag minder willen werken of toch eerder met pensioen gaan. Maar kan dat? Comminz geeft uw personeel financieel inzicht in wat mogelijk is. 

Johan van Houwelingen is al zo'n vijftien jaar werkzaam als Financieel Planner met zijn eigen bedrijf. De laatste jaren helpt hij vaak mensen vanaf 55 jaar inzicht te krijgen in alle veranderingen. ,,Ik spreek veel mensen en hoor dan regelmatig: Tegenwoordig moet je bijna tot je zeventigste doorwerken. En bedrijven hebben steeds meer een duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit hoog in het vaandel staan. Zij zoeken daarbij ook naar een oplossing voor oudere medewerkers, zoals minder kunnen werken. En er is meestal meer mogelijk dan mensen denken! Soms zijn er verschillende pensioenen die gaan uitkeren, is een hypotheek al lang afgelost en lopen er lijfrentepolissen. Wij bieden een compleet financieel inzicht met enkele scenario's wat je netto zou kunnen besteden met een dagje minder werken of eerder helemaal stoppen.''

COMMINZ

Van Houwelingen is inmiddels al enkele jaren betrokken bij Comminz. Dit bedrijf werkt met verschillende adviseurs in het land en ook Johan bezoekt bedrijven om de arbeids- of personeelsmobiliteit te verbeteren. ,,Meestal is de werkgever de opdrachtgever; die wil graag een verjonging in zijn personeelsbestand. Soms zonder de ervaring in te leveren, maar door te vragen of oudere werknemers wat minder willen werken. Om te weten of dit mogelijk is, moet je met alle financiën van mensen rekening houden. Tot aan de pensioenregeling van de partner toe. Vanuit Comminz kunnen wij de medewerkers een persoonlijk financieel inzicht geven in wat zij netto overhouden wanneer zij eerder stoppen met werken. En soms willen mensen het zelf ook graag wat rustiger aan doen. Helder over later biedt ons inzicht rust en een duidelijk beeld in de mogelijkheden. U kunt een bewuste keuze maken om een dagje minder te werken tot eerder met pensioen gaan.''

Voor iedereen die wil weten wat de mogelijkheden zijn richting pensioen houdt Johan van Houwelingen donderdag 15 maart vanaf half acht 's avonds een voorlichtingsavond in De Basiliek. ,,Naast mensen die zelf bijna met pensioen mogen, is het een interessante avond voor directie, HR en P&O medewerkers om wat meer inzicht te krijgen in de ruimte die mensen soms hebben om het wat rustiger aan te gaan doen. Enkele Cao's bieden zelfs generatiepakketten voor een volledige pensioenopbouw, terwijl je nu minder werkt. En bedrijven krijgen beweging in de arbeidsmobiliteit'', besluit Johan. Inschrijven voor deze gratis voorlichtingsavond kan door uw naam en aantal deelnemers te mailen aan: info@comminz.nl.

Voor meer informatie hoe Comminz helder over later kan zijn voor uw persoonlijke situatie of voor uw medewerkers, kunt u vrijblijvend een afspraak maken met Johan van Houwelingen op telefoonnummer: 0318 - 595115.

w [www.comminz.nl