Jumbo Petenbos bespaart 65 procent energie met LED

VEENENDAAL De Jumbo supermarkt in de wijk Petenbos heeft al zijn lichtbronnen vervangen door duurzame LED-lampen. Hiermee is het totale energieverbruik met ruim 65 procent gedaald. Jumbo Petenbos bespaart met de nieuwe verlichting ruim 10.000 euro per jaar, waardoor de investering binnen drie jaar is terugverdiend.

Begin januari moest alle bestaande verlichting in Jumbo Petenbos in Veenendaal plaatsmaken voor LED-lampen. Volgens Saled Nederland, dat de LED-verlichting plaatste, levert de overstap op LED de supermarkt een besparing van 65 procent op de energiekosten op.

Ondanks de energiebesparing zou de lumenopbrengst van de lampen bovendien ruim dertig procent hoger liggen. ,,Des te meer lumen, des te meer de lichtopbrengst, wat in dit geval nóg beter verlichte schappen oplevert", stellen Saled Nederland en Jumbo Petenbos.

De supermarkt zegt met deze duurzame investering ook bij te dragen aan een beter milieu. ,,De CO2-uitstoot wordt met 46 ton per jaar verminderd", meldt Jumbo Petenbos.