• Archief BDUmedia

ICT-bedrijf Visionplanner vestigt zich in Veenendaal

VEENENDAAL AM Real Estate Development heeft een tienjarige huurovereenkomst gesloten met het ICT-bedrijf Visionplanner in Veenendaal. Visionplanner bouwt innovatieve software voor Nederlandse administratie- en accountantskantoren. Visionplanner zal zich vestigen in het project Tricotage, onderdeel van het centrumplan Brouwerspoort, in een ruimte van ruim 3.000 vierkante meter. ,,Met de vestiging van deze innovatieve speler krijgt het centrum van Veenendaal een sterke impuls", aldus Jan Ruitenberg, adjunct-directeur AM Real Estate Development.

Een deel van de ruimte zal worden ingericht als experience center, waarbij de mogelijkheden van de software in beeld wordt gebracht voor potentiële klanten. Daarnaast stelt Visionplanner een deel van de ruimte ter beschikking aan charitatieve instellingen. Deze instellingen kunnen gebruik maken van verschillende services, zoals catering, office management en telefoonservices.

Oorspronkelijk was de ruimte ontwikkeld als winkelruimte. Door de verhuur aan Visionplanner is AM RED in staat om de winkelleegstand in Veenendaal substantieel terug te brengen. Bovendien wordt op deze wijze de dynamiek in het centrum verstrekt door de vestiging van een innovatieve onderneming en een groot aantal charitatieve instellingen. CMC bedrijfsmakelaars in Veenendaal heeft opgetreden in deze transactie namens de verhuurder.

BROUWERSPOORT Eerder berichtte AM RED over de start van de bouw van 5.860 m2 winkelruimte en een parkeerdek met ruim 200 parkeerplaatsen in Brouwerspoort. Top Vastgoed en AM RED hebben hier op 4 oktober het startsein voor gegeven. Hoogvliet Beheer heeft de gehele ontwikkeling van Top Vastgoed / AM RED gekocht en vestigt er een Hoogvliet supermarkt van 2.900 m2. De oplevering van het project vindt najaar 2017 plaats.