• Wanneer je het gebouw binnenloopt, vallen direct het licht en de relaxte sfeer op.

    Becand Photography

I-centrum oost is jarig

VEENENDAAL Het i-centrum Veenendaal-oost is sinds 2008 dé plek waar je welkom bent met vragen over de nieuwbouwlocatie Veenendaal-oost. Het valt direct op wanneer je vanaf de Rondweg-Oost de wijk in rijdt: een donker rechthoekig gebouw, met een mooie vlonder aan het water. Wanneer je het gebouw binnenloopt, vallen direct het licht en de relaxte sfeer op. Onder het genot van een kopje koffie beantwoordt één van de informatrices enthousiast je vragen en vertelt ze over deze bijzondere wijk, die vanaf 2010 wordt bewoond. Zij kunnen je als geen ander informeren over de sfeer in de buurt, het fijne wonen, de prima voorzieningen, het duurzame energiesysteem. En ze weten waarover ze praten, ze wonen er immers zelf ook. ,,Je krijgt er beeld en gevoel bij waar je gaat wonen. En dat zoeken en waarderen onze bezoekers”, aldus één van de informatrices.

Wat vind je in het i-centrum? Wijkinformatie, verkoopbrochures, lekkere koffie en natuurlijk de grote maquette (1:500) vind je in het i-centrum. Daar zie je in een oogopslag hoe Veenendaal-oost zich ontwikkelt, wat er al is gebouwd en hoe de ligging is. Het i-centrum is erop gericht om iedereen zo optimaal mogelijk te informeren over alles wat met de wijk te maken heeft.

Voorop staan natuurlijk de woningbouwprojecten en de locaties van de vrije kavels, maar ook de voorzieningen, de omgeving en de toekomstige ontwikkelingen komen aan bod. Vanaf de opening begin 2009 bezochten al tienduizenden belangstellenden het frisse i-centrum om hun mogelijkheden te onderzoeken voor een nieuwbouwwoning of een vrije kavel.

Benieuwd naar de wijk? Het i-centrum is een prima locatie voor verkenningen van Veenendaal-oost. Loop eens binnen, neem het magazine over de wijk mee en wandel of fiets er doorheen. Tijdens wijkevenementen gebeurt dit ook onder begeleiding met uitleg. Voor scholen wordt regelmatig een informatief programma verzorgd. Alle verkoopmanifestaties voor nieuwe woningbouwprojecten vinden plaats in het i-centrum.

WIE JARIG IS TRAKTEERT De oplettende lezer heeft het misschien al gezien: op 28 februari bestaat het i-centrum tien jaar. Om dat te vieren rollen we in die héle week de rode loper uit. Van dinsdag 26 februari tot en met zaterdag 2 maart is iedereen van harte welkom om eens te komen kijken en voor elke bezoeker ligt dan een leuke attentie klaar. De komende tijd worden weer diverse nieuwbouwprojecten verwacht, zowel in Buurtstede als in Veenderij. Wie graag op de hoogte blijft van het laatste nieuws over de wijk en nieuwe projecten, kan zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief.

Het i-centrum aan de Van Essenlaan 1 is van dinsdag tot vrijdag open van 10-15 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur.

w [Meer informatie op website www.veenendaaloost.nl