• Evelyn Segond von Banchet

HR advies & begeleiding ontzorgt

VEENENDAAL Judith van Egdom is in november 2017 gestart als zelfstandig ondernemer met HR advies & begeleiding naast een dienstverband in een ziekenhuis. Na ruim 14 jaar heeft ze deze maand, één jaar nadat ze gestart is, haar dienstverband beëindigd om als zelfstandige verder te gaan. ,,Het werken als zelfstandige geeft veel energie en voldoening."

Judith van Egdom heeft zelf gewerkt als leidinggevende en wilde het beste uit haar medewerkers halen. ,,Kennis overbrengen, het goede voorbeeld geven en er veel tijd en energie in steken om ze goed te laten functioneren. Daarnaast vond ze het belangrijk een goede arbeidsrelatie op te bouwen. En dan gaat het mis. Er ontstaat een conflict of ze zijn ongemotiveerd en er komen klachten. Of ze melden zich ziek nadat je ze aangesproken hebt dat het niet gaat zoals je wilt. Lastig!" Ze lag er ook wakker van met de vraag hoe ze deze situatie kon oplossen.

PERSONEELSVRAAGSTUKKEN Inmiddels is ze zelf geen leidinggevende meer en coacht ze al jarenlang managers/leidinggevenden bij lastige personeelsvraagstukken. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd om goed te kunnen adviseren en coachen in personeelsmanagement. Belangrijk hierin was de opleiding tot mediator. Met een breed scala aan gespreksvaardigheden worden de belangen en verwachtingen helder bij een conflict maar ook bij diverse andere gesprekken met werknemer én werkgever.

,,Ik heb mooie opdrachten en het bouwt zich verder uit. Van een Veenendaals bedrijf heb ik een opdracht gekregen om hun HR strategie en HR processen te professionaliseren en een duidelijk en praktisch actieplan op te stellen."

HR SCAN Hiervoor heeft Judith van Egdom een HR scan ontwikkeld en bevraagt ze managementteam en medewerkers wat hierin wenselijk en prioriteit is om te verbeteren of te ontwikkelen. Een intensief traject met het managementteam en de medewerkers, waarin het binden en boeien centraal staat en medewerkers duurzaam inzetbaar kunnen zijn en blijven.

Daarnaast is ze verzuimcoach, begeleidt ze gesprekken bij disfunctioneren en bij conflicten. Het ombuigen van een verwijt naar wat je verwacht van elkaar is hierin haar uitdaging.
,,Mooi om te zien als ze toch weer met plezier in de personeelskantine naast elkaar zitten na een aantal gesprekken waarin er in eerste instantie veel verwijten over en weer geuit werden. Verbinden is dan ook mijn passie. Ik handel daarbij vanuit zakelijk belang met een menselijke maat."

Voor bovenstaande of andere personeelsvraagstukken kunnen belangstellenden contact opnemen met:
Judith van Egdom HR advies & begeleiding
www.hradviesenbegeleiding.nl
judith@hradviesenbegeleiding.nl
Telefoon 06-82312690.