• Er zullen op de Hippiemarkt veel typische Ibiza hippiespulletjes te vinden zijn.

    Pauw Media

Hippiemarkt in het Koopcentrum

Advertorial

VEENENDAAL
Felgekleurde prints op grote doeken, zomerse jurkjes en leuke hoedjes, swingende muziek en wat lekkers. De Hippiemarkt, bekend van het eiland Ibiza, zal woensdag 15 augustus met veel lifestyle, fashion, beauty en allerlei drankjes en hapjes te bezoeken zijn in het centrum van Veenendaal.

Het Zomer Festival Veenendaal heeft de afgelopen twee weken met verschillende evenementen al veel vermaak gebracht. Zowel voor de Veenendalers die thuis waren als de vele toeristen die in de omgeving verblijven. Met verschillende buitenfilms, theater en muziek, kinderactiviteiten met knutselen, spelletjes en springen op het Stadsstrand tot yoga en bootcamp. Aanstaande woensdag staan in Winkelstad Veenendaal veel kramen van het Thoomesplein tot Zwaaiplein, richting het Scheepjeshofplein en naar de Van Kreelpoort. De Hippiemarkt belooft een gezellige zomeravond in het centrum. Met de ambachtelijke sieraden, kleurrijke doeken en vrolijke tassen zoals op Ibiza. En de Veense middenstand biedt tevens veel aanbiedingen naast particulieren die hun spulletjes kunnen verkopen.

GEZELLIG
De Veenendaalse ondernemers Jan Davelaar en Rinie Valkenburg steken graag hun tijd in het organiseren van dit zomerse evenement. ,,Toen ik zo'n veertig jaar geleden de deur van mijn winkel Davelaar Sport opende, ben ik eerst wat koffie gaan drinken. Met de gedachte: nu komen de klanten vanzelf wel. Dat gebeurde uiteindelijk wel, maar ik heb wel geleerd met het investeren van wat tijd en energie in leuke activiteiten dat mensen sneller komen kijken. Dit geldt tevens voor het centrum en als ondernemer wil ik hier ook aan bijdragen'', vertelt Jan. Rinie ontvangt dagelijks gasten bij Brasserie Souplesse en onderschrijft dit ook: ,,Ik wil de mensen regelmatig weer iets nieuws bieden, ze verrassen. Dit evenement is een hele andere invulling van een braderie. En iedereen kan meedoen. Wij zetten ons in voor een leuke gezellige sfeer met activiteiten en andere ondernemers kunnen aansluiten. En tevens zijn er marktkramen voor mensen die zelfs iets willen verkopen. Zo maken we er met z'n allen een fantastische middag en avond van.''

AANMELDEN
Een gezellige sfeer en leuke invulling van de avond is voor de heren het doel van de Hippiemarkt. Voor hun collega's hebben zij op verschillende plekken kramen beschikbaar. ,,Er zijn veel typische Ibiza hippiespulletjes te vinden en foodtrucks voor hapjes en drankjes. De andere kramen zijn verdeeld tussen ondernemers en particulieren voor een mix van artikelen. Mensen kunnen hun eigen spulletjes verkopen net als op Koningsdag in het hartje van het centrum. Aanmelden kan op: www.aanmelder.nl/zomermarkt-veenendaal en voor een hele kraam betaal je maar 15 euro. We beginnen halverwege van de middag en laten de Hippiemarkt doorlopen tot in de avond. Met De Platenbus waar DJ Old Way voor swingende muziek zorgt en verschillende activiteiten voor de kinderen belooft deze zomerse markt een gezellige namiddag en avond in het Veenendaalse centrum.