• Fight Club 0318

Halim Issaoui opent Fight club 0318

VEENENDAAL Lang droomde Halim Issaoui van een eigen sportschool en nu is eindelijk de knoop doorgehakt. Sinds maandag zijn de deuren geopend van Fight club 0318 en kan men in het Franse Gat lessen volgen van de voormalig Europees kampioen thaiboksen. ,,Ik wil niet alleen toppers opleiden, maar ook de jeugd een eerlijke kans bieden zichzelf te ontwikkelen als mens."

Jeroen van der Veer

 

De 31-jarige inwoner van Veenendaal kent als geen ander de klappen van de zweep. Hij maakte hoogtepunten mee, maar vocht zichzelf ook uit diepe dalen. De winnaarsmentaliteit bracht hem altijd weer op het juiste pad en dat wil hij overbrengen op zijn toekomstige leerlingen. ,,Het persoonlijke gesprek vind ik erg belangrijk, maar er moet ook keihard getraind worden. We willen flink doorpakken. Het maximale uit jezelf halen en met z'n allen doelen bereiken."

 

BAGAGE Doordat hij zelf al les gaf in een sportschool, vroegen steeds meer mensen aan hem waarom hij niet iets voor zichzelf begon. Het begon steeds meer te kriebelen en uiteindelijk is de beslissing genomen en is de opening afgelopen maandag geweest. ,,Na lang werken en keihard knokken -letterlijk en figuurlijk- is het gelukt. Daar ben ik echt trots op en ik ga nu met veel energie mijn droom waarmaken." 

Hij zit vol energie en met zijn eigen onderneming op de Hovystraat 37 wil hij zijn naam nog groter laten worden. ,,In het verleden werden mijn gevechten op de nationale en internationale televisie uitgezonden. Dat was enorm gaaf en heb veel ervaringen opgedaan. Trainde met de wereldtop en heb veel mogen leren. Juist die bagage wil ik gaan gebruiken in mijn eigen gym."

 

ANDEREN BETER MAKEN Van maandag tot zaterdag is de gym geopend en dat betekent dat Issaoui een drukke tijd tegemoet gaat. In de ochtend gaan boxzaktrainingen gegeven worden, waarna de 31-jarige tussen de middag even tijd voor zichzelf heeft. Om 17.00 uur kunnen dan de kinderen trainingen volgen en komen er ook padstrainingen en volwassen kickbokslessen en opnieuw boxzaktrainingen. ,,Sporten is voor mij een verslaving, dus ik zal het nooit als werk zien. Het is toch prachtig om les te kunnen geven en anderen beter te maken?"

 

ULTIEME SPORTGEVOEL Angst voor concurrentie is Issaoui niet. Hij gelooft in zijn eigen kracht en gaat er vol voor. ,,Elke sportschool heeft zijn eigen kwaliteiten en moet deze ook benutten. Ik heb ze ook en als mensen daarin geloven, komt men vanzelf. Ik geloof in eigen kunnen en kan met mijn ervaring veel voor kickboksers betekenen."

Waar hij zich nu nog vooral richt op kickboksen, denkt Issaoui zelfs al groter. Zo heeft het pand ook een bovenverdieping, die straks optimaal gebruikt wordt. ,,Ik ga daar een eigen fitnesshal bouwen. Dat kost wat tijd, maar gaat er zeker komen. Zo is er echt voor iedereen iets en creëer je het ultieme sportgevoel." 

 

Op de facebookpagina Fight club 0318 meer informatie over de nieuwe Veenendaalse sportschool.