• Restore Veenendaal krijgt na de verbouwing sfeervolle presentaties van meubilair en huisraad en een eerste verdieping.

    Restore Kringloop

Grotere winkelbeleving bij Restore

VEENENDAAL Er is veel te doen bij Restore aan de Groeneveldselaan 14. De kringloopwinkel krijgt met een verdieping 500 vierkante meter extra winkelvloer. Tijdens deze verbouwing verplaatsen de medewerkers en vrijwilligers de verkoop naar het magazijn naast de winkel. Hier biedt Restore vanaf 8 april veel producten met hoge kortingen en er is een partijverkoop.

,,We gaan onze winkel in Veenendaal flink uitbreiden. Kringloop is hip. En hergebruik is daarnaast ook erg verstandig'', vertelt bedrijfsleider Cees Koenraad. Restore draagt hiermee bij aan hergebruik voor een duurzame toekomst waar steeds minder bij het restafval terecht komt. Restore kringloop heeft kledingbakken voor inzamelen van textiel en haalt grote producten bij mensen thuis op. ,,En zij mogen ook spullen brengen. Tijdens de verbouwing kan dit alleen bij ons brengpunt op de gemeentewerf aan de Wageningselaan 58'', vervolgt Koenraad ,,Wij sorteren alles voor het inrichten van onze nieuwe winkel. Naast de vaste werknemers werken bij Restore veel stagiaires en zijn er leerwerkplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De vele vrijwilligers die zich actief inzetten in de winkel en magazijn, zijn echt onmisbaar om onze winkel vol en aantrekkelijk te houden", legt manager Roelf Jager uit. Restore Veenendaal heeft 8 april de winkelruimte leeggemaakt voor een grote verbouwing van een aantal weken. Tegen de zijwanden en achterwand komt een extra verdieping in een u-vorm. ,,Bij binnenkomst ervaart u veel ruimte. Er zijn drie trappen en een personenlift is voorzien. Boven richten we een grote kledingafdeling in, zodat we nog meer van de aangeboden dames-, heren en kinderkleding kunnen presenteren. En hier verhuizen tevens de boeken en mediadragers naar toe en in de hoek bij de kinderafdeling op de verdieping het speelgoed. Op de begane grond komen sfeervolle presentaties van meubilair en huisraad. We richten complete huis-, eet- tot slaapkamers in met alles dat ons gegund is. Een leuke uitdaging, want wanneer we iets verkopen als een bank, moeten we een complete nieuwe inrichting maken. Lijkt dat u leuk, kom helpen als vrijwilliger.'' En ook voor andere afdelingen kan Restore voor het sorteren, presenteren en de verkoop nog nieuwe vrijwilligers gebruiken.

OPENING De extra vierkante meters geven meer ruimte aan de fietsenafdeling en ook de elektrohoek krijgt straks een breder assortiment. ,,Maar voornamelijk het samenbrengen van meubels en huisraad gaat meer sfeer en gezelligheid brengen in de winkel. En met een verkoop van zo'n zes- tot zevenhonderd artikelen per dag is een bezoek aan Restore iedere dag anders. Begin mei nodigen we iedereen uit voor de grote opening. Tot die tijd bent u welkom bij onze magazijnverkoop met vele aanbiedingen,'' besluit Cees Koenraad. Hier kunt u ook binnenlopen wanneer u als vrijwilliger op één van de afdelingen aan de slag wilt bij Restore. ,,Een leuke organisatie waarbij u een maatschappelijke rol vervuld en tevens een vrijwilligersvergoeding kan krijgen. Blijf op de hoogte van de verbouwing via de nieuwsbrief of kijk onder nieuws op de site: www.restorekringloop.nl