• Veense Mosselparty 2018 in restaurant Vendel in Veenendaal.

    Aart Aalbers
  • Veense Mosselparty 2018 in Restaurant Vendel in Veenendaal.

    Aart Aalbers
  • Opbrengst van de Veense Mosselparty 2018 ging naar stichting N.N.

    Aart Aalbers
  • Aart Aalbers

Grote belangstelling voor vierde Veense Mosselparty

VEENENDAAL De jaarlijkse Veense Mosselparty werd donderdagavond voor de vierde keer gehouden en de belangstelling was groot. Alle ruimtes, inclusief het overdekte terras van de locatie Restaurant Vendel, waren bomvol. De organisatoren moesten onlangs zelfs de kaartverkoop stilleggen.

De avond zelf werd betaald door een groot aantal sponsoren, waardoor de gehele opbrengst van de kaartverkoop, 7500 euro, gedoneerd kon worden aan stichting N.N. in Veenendaal. Deze stichting heeft maar liefst van 500 gezinnen met een minimum inkomen een aanvraag voor een voedselpakket gekregen. De gezinnen krijgen dit jaar als extra een Veense cadeaubon, oftewel de Twinkeling, in hun pakket. De cadeaubonnen zullen betaald worden van de opbrengst van de Mosselparty 2018.

BEGRIP Organisatoren Rien Bouman, Bas Bos, Gerard Heuvelman, Wim Bouman, Evan Pierik, Henk van de Weide en Erik van Wakeren gaan door met hun initiatief. ,,We doen het voor het Veense gevoel, voor de Veense ondernemers en voor een Veens goed doel en ook nog eens met tegoedbonnen die men in Veenendaal moet besteden. We waren verbaasd over de enorme belangstelling en zijn er natuurlijk stilletjes trots op dat de Mosselparty een begrip begint te worden. Volgend jaar is het eerst lustrum. Dan willen we iets extra's gaan doen."

MOSSELS De honderden ondernemers deden zich, onder het netwerken, tegoed aan de heerlijke mosselen van de Oesterij uit Yerseke. Wie geen mosselen at, kreeg bitterballen, saté of hamburgers. Wie een glaasje alcohol had genuttigd, werd netjes thuis gebracht door een door Vallei Auto groep georganiseerde BOB.

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum Veense Mosselparty 2018.