• De organisatie van 'Petenbos gaat los' heeft er zin.

    Count Media

Grootste Burendag van Veenendaal

Advertorial

VEENENDAAL Het unieke feest 'Petenbos gaat los' komt steeds dichterbij. Achter de schermen wordt keihard gewerkt om dit Veenendaalse 'buurtfeest' tot een succes te maken. Van woensdag 19 tot en met 22 zaterdag september vinden verschillende activiteiten plaats voor jong en oud. Initiatiefnemer Wirner van Aanholt van Jumbo Petenbos, Erwin Kuis van Gekuist Gastheerschap en Erik Ott van Ott Events geven een update.

Feike Klomp

Van Aanholt is blij dat steeds meer partijen onderweg zijn aangehaakt: ,,We benaderden partijen als Veens, Wijs met je Wijk, Youth for Christ en die reageerden allemaal enthousiast. Verder dragen collega-ondernemers Cafetaria Lunchroom 'Twins' en Rinie Kappers van het winkelcentrum hier het feest ook een warm hart toe."

Hij gaat nog even kort in op het doel van 'Petenbos gaat Los': ,,Zelf vier ik dan als ondernemer ook mijn jubileum. Dan ben ik ook 20 jaar actief in dit kleine, maar gezellige winkelcentrum. Ik hecht er veel waarde aan om klanten, bewoners van de wijk en collega-ondernemers bij het feest te betrekken. De rode draad van 'Petenbos gaat los' is wat mij betreft vooral ontmoeten, verbinden en ontspannen."

PUBQUIZ Kuis: ,,Inmiddels hebben we voor deze vier dagen een prachtig en vooral afwisselend programma samengesteld. Op woensdag vindt bijvoorbeeld de gezellige pubquiz plaats, gepresenteerd door de bekende Petenbosser Frits Beckerman. Teams zijn meer dan welkom om mee te doen. Dus geef je vooral op." Van Aanholt: ,,Naast de eeuwige roem is er een fantastische prijs voor het winnende team: een diner bij Residence Rhenen." Beiden zijn trots op de superprijs die tijdens de slotavond wordt uitgereikt: een ballonvaart voor twee personen. Als slotakkoord van een loterij die de hele dag plaatsvindt.

Van Aanholt wijst ook nog op de kindermiddag (woensdag 19 september). ,,Dan is er ook op speelse wijze aandacht voor het milieu. Onder het motto 'een schonere wereld begint bij jezelf'. Grappige mascottes zullen dit thema omlijsten. Presentatrice Marthie van Overeem praat dit allemaal op een grappige manier aan elkaar."

Erik Ott: ,,Voor mij is 'Petenbos gaat los' een soort thuiswedstrijd. Ik ken Wirner zelf al jaren, woon zelf in de wijk en met Ott Events coördineer ik deze dagen alles 'eromheen'. Van het licht, geluid tot de eindshow, omlijst met een prachtige lasershow. Die wil je dus niet missen."

De organisatie zoekt nog vrijwilligers. Kuis: ,,Vind je het leuk om bij een van de dagen de handen uit de mouwen te steken? Graag. Sponsoren, die bijvoorbeeld een prijs ter beschikking willen stellen, nodigen we ook van harte uit." Kijk voor het volledige programma naar de advertentie elders in deze krant.

Jumbo Petenbos. Paddestoelenlaan 40. Veenendaal. T: 0318 589965. Opgave pubquiz: pubkwispetenbos@gmail.com E (algemeen): petenbosgaatlos@gmail.com