• Groenteboer Peter heeft oog voor kwaliteit bij de verse producten in zijn nieuw geopende winkel aan de Prins Bernhardlaan 56.

    Astrid Meyer

Groenten en fruit van Peter

Advertorial

VEENENDAAL Peter Oosterom groenten & fruit aan de Prins Bernhardlaan 56 is de nieuwe groenteboer in het centrum. Met een oog voor kwaliteit bedient hij zijn klanten en geeft graag advies over de producten en hoe smaken te combineren.

De nieuwste groenten- en fruitwinkel heeft een licht grijze vloer en ook de bakstenenwand is grijs geschilderd. Met veel steigerhout zijn naast en achter de koelvitrine de toonbank en wandpresentatie voor de sperzieboontjes tot kiwi's en appels gebouwd. ,,Het meeste hebben we de afgelopen weken zelf gedaan. Van het schilderwerk tot de houten aankleding. Ik heb gekozen voor een meer hedendaagse en natuurlijke inrichting met steigerhout in onze authentieke groentewinkel met bediening. Niet alleen pakken en wegen we alles, tevens geef ik graag wat advies. Soms in het combineren van een lekkere groente met een passende aardappel. Of een iets andere smaak of wat steviger soort appel; er is zoveel keuze.'' Kwaliteit in groente en fruit staat altijd voorop. ,,Dit kan soms wat meer kosten, maar alles in de winkel moet goed en lekker van smaak zijn!'', vindt groenteboer Peter.

BEDIENEN Peter heeft altijd de ambitie gehad een eigen winkel te starten. ,,Ik heb verschillende interesses van ICT tot lekker koken. Hierin klanten kunnen adviseren stond voor mij altijd wel voorop. Naast een opleiding in de ICT heb ik jaren in de verkoop van groenten en fruit gewerkt en hier kwam de kans om mijn eigen winkel te beginnen. Mijn moeder zag dat deze ruimte beschikbaar was, op een zaterdag zijn we gaan kijken en de maandag daarop was het besluit genomen. De Prins Bernhardlaan heeft veel lokale ondernemers die ook de klant willen bedienen. Een groenteboer was voor hen een wens om naast de bakker, slager, poelier en kaaswinkel het aanbod compleet te maken. En in de eerste week merkte ik al dat klanten hier echt een loopje hebben. Ze komen bij iedere winkel binnen voor een dagelijks boodschapje en de verse producten'', vervolgt Oosterom. Hij heeft naast wekelijkse aanbiedingen dan ook regelmatig dagaanbiedingen in zijn verse groenten en fruitsoorten.

FRUITMANDEN De grootste groenteboer van Veenendaal, ruim twee meter groot, heeft gekozen voor een open snijkeuken. ,,Hier maken wij op dit moment bijvoorbeeld een Griekse of frisse zomerse fruitsalade. Dit mag iedereen zien. En we zullen steeds meer voor onze klanten voorbereiden. Denk deze zomer ook aan heerlijke smoothies en natuurlijk mooie fruitmanden. Zo hebben we in de koeling tevens verse gesneden groenten liggen tot geschilde aardappeltjes om te koken of bakken. We nodigen graag iedereen uit eens langs te komen. Bij onze weekaanbieding hebben we regelmatig ook een heerlijk recept, traditioneel of met een moderne twist. Of kom even kijken wat de dagaanbieding is'', besluit Peter. Peter Oosterom groenten & fruit aan de Prins Bernhardlaan 56, naast Slagerij Van Doorn, is doordeweeks open van half negen tot zes en de koopavond tot acht uur. Op zaterdag is de groenteboer van half acht te bezoeken tot vier uur 's middags. Voor een bestelling van salades tot fruitmanden bel met: 0318-821258.