• Actief en recreatief bewegen speciaal voor jonge senioren van 55 tot 60 jaar.

    Astrid Meyer

Gezellig samen bewegen en fit blijven

VEENENDAAL Op zoek naar een leuke sportactiviteit om met anderen afwisselende sporten te doen? Bij Sportservice Veenendaal is op maandagavond een nieuwe groep gestart in sporthal De Vallei om onder deskundige begeleiding fit te blijven. Actief en recreatief bewegen speciaal voor jonge senioren van 55 tot 60 jaar.

,,Bewegen! En op de juiste manier. Dat vinden we bij Sportservice belangrijk. Wij bieden sportactiviteiten voor een brede groep, van jonge kinderen tot senioren'', aldus Gerda Rutten. Bij sportcentrum De Vallei vertelt zij over de verschillende sportactiviteiten die Sportservice Veenendaal organiseert. Zoals de nieuwe groep voor mensen van 55 tot 60 jaar die samen recreatief sporten bij Galm. ,,Wij zijn in 2000 in Veenendaal met Galm begonnen met een groep van 55 tot zo'n 65 jaar. Het bleek dat zij minder sporten en juist het samen bewegen sprak ze enorm aan. Veel deelnemers uit deze groep zijn nog steeds actief bij Galm in de sportzaal.'' Aangepaste sportieve activiteiten bevorderen fitheid en fit blijven. Tegenwoordig zijn er twaalf groepen die op verschillende momenten samen sporten.

SAMEN BEWEGEN Sportservice spreekt vaak mensen voor een bewegingsadvies. ,,Dit kan zijn na een verwijzing van een arts of wanneer mensen iets zoeken dat meer bij ze past. Zo zien we bij de jonge senioren die bij onze sportles aansluiten dat zij vaak al wel sporten of dit willen. Ze zijn bijvoorbeeld actief met hardlopen, fietsen of in een fitnesszaal. Wij bieden bij onze groep de gelegenheid op verschillende manieren te sporten en fit te blijven. Samen recreatief bewegen! Wij hebben gediplomeerde docenten die een speciaal programma samenstellen. Altijd op het juiste niveau en zij kunnen tijdens de les wat meer uitdaging aanbieden of wat rustiger bewegen. In de bestaande groepen kan het niveau worden aangepast, naarmate mensen ouder worden. Ook bij deze leeftijdsgroepen hebben we bij Sportservice ruimte om nieuwe leden te laten instromen.'' Galm is voor veel deelnemers een keuze om wat meer te gaan bewegen of dit samen te willen gaan doen.

AFWISSELEND ,,Maar het is vooral heel gezellig! Het sportprogramma is erg afwisselend, zoals een keer badmintonnen, dan eens een conditietraining of een balspel. Soms doen we een aantal weken dezelfde sport, waarbij we iedere keer wat meer van de regels doornemen en dan spelen. Hier kan dan zelfs een kleine competitie uit voortvloeien. Galm geven we 's middags, eind van de middag en 's avonds in een sporthal, waar we veel ruimte hebben.'' Sportservice Veenendaal verzorgt een uurtje sporten en vaak zoeken de deelnemers elkaar na de les nog even op om gezamenlijk een kop koffie en thee te drinken. Samen recreatief bewegen kan op maandag in sporthal De Vallei van 18.45 tot 19.45 uur. Neem gerust contact op om een proefles te volgen en zelf te ervaren hoe leuk en afwisselend Galm is'', besluit Gerda Rutten. Voor informatie of een afspraak: gerda.rutten@sportserviceveenendaal.nl. Of kijk op: www.sportserviceveenendaal.nl/galm.