• Fietsliefhebbers kunnen vrijdag 8 en zaterdag 9 juni op de Velo de Ville testdagen verschillende modellen zien en een proefrit maken.

    Astrid Meyer

Fiets testdagen bij Van Wijk

Advertorial

VEENENDAAL Bike Totaal van Wijk Fietsen biedt een ruime keuze in merken. Met Velo de Ville stelt men zelf een persoonlijke droomfiets samen. Kies een frame, kleur, type versnellingen en eventuele extra opties. Vrijdag 8 en zaterdag 9 juni kunnen fietsliefhebbers op de Velo de Ville testdagen nog meer modellen zien en een proefrit maken.

Van Wijk Fietsen op de Prins Bernhardlaan 110, net na de rotonde vanaf het centrum, heeft vorig jaar Velo de Ville toegevoegd aan haar assortiment. ,,Het zijn leuke fietsen met kwaliteitsonderdelen waar mensen veel plezier van hebben. En de Premium-modellen kan men helemaal persoonlijk maken. En dat vinden we bij Bike Totaal ook belangrijk. Een fiets moet goed bij iemand passen. Wij adviseren hier al veel over de juiste framehoogte en bijvoorbeeld type zadels. En met een Velo de Ville heeft de klant zelfs keuze in de kleur tot het type versnelling'', vertelt Henk Smit. In de winkel van Bike Totaal van Wijk Fietsen zijn verschillende modellen te zien in bijvoorbeeld een wijnrood of een appelgroen frame. Een grote display toont de vele kleuren, deze zijn zowel in mat als glanzend verkrijgbaar. De frames zijn verder in diverse uitvoeringen te kiezen. Dames of heren tot een diepe instap, net wat men zelf prettig vindt.

PREMIUM Velo de Ville heeft in de afgelopen vijftig jaar verschillende fietsen ontwikkeld. ,,Het is een Duits merk waarbij iedere fiets met de hand is gemaakt. Daar zijn ze trots op. Naast een stads- en toerfiets hebben ze onder andere sportfietsen en natuurlijk e-bikes met een Bosch motor. Allemaal van een zeer goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Velo de Ville heeft zelf ontwerpen in de Edition-lijn, waarbij men uit een paar kleuren kan kiezen. In haar Premium-lijn heeft de klant bijna complete keuzevrijheid. Dit start al in het frame, het aantal versnellingen en een zwaardere accu. Of kies voor het moderne gemak van een riemaandrijving. Met minimaal onderhoud, minder weerstand en minder geluid. En dan zijn er verschillende kleuren naast het standaard zwart en donkerblauw. Van planeetrood tot zilver en brons metallic. Populair zijn veelal de iceblue en mint'', toont Smit. Enkele modellen levert Velo de Ville ook in een zwaardere uitvoering die tot 160 kilogram kunnen dragen.

ONDERHOUD Van Wijk Fietsen heeft een eigen werkplaats waar ze rijwielen persoonlijk afstellen. ,,We maken altijd een bodyscan, waarna we de juiste hoogte voor het frame en wielen kunnen bepalen en tevens de hoogte van het stuur en zadel. Bij aankoop van een nieuwe Velo de Ville krijgt men van ons de eerste onderhoudsbeurt gratis. Naast een jaarlijks onderhoud via ons Bike Totaal Fietspaspoort is het mogelijk de service nog verder uit te breiden met bijvoorbeeld het 5 Jaar Garantiepakket. Bij elektrische fietsen is dit tevens voor de motor en de accu, wanneer deze zomaar niet meer werken. Bij schade kan men voor een afspraak bij onze werkplaats terecht'', besluit Henk. Kom voor meer informatie en een proefrit aankomende vrijdag en zaterdag langs bij de Bike Totaal aan de Prins Bernhardlaan 110.

a        [Kijk voor meer informatie op www.vanwijkfietsen.nl