Feestelijke opening nieuwbouw Zideris aan Hollandia

VEENENDAAL Bewoners van zorgorganisatie Zideris openden vrijdagmiddag de nieuwe locatie van Zideris in Veenendaal. In dit nieuwe appartementencomplex aan Hollandia wonen sinds begin februari veertig mensen met een verstandelijke beperking. Op deze nieuwe locatie in het centrum kan Zideris naar eigen zeggen betere zorg verlenen, simpelweg omdat er méér privacy en eigen ruimte voor cliënten is. ,,En dát maakt een groot verschil in betere zorg verlenen", aldus clustermanager Van Voorst.

In totaal zijn er veertig ruime appartementen gebouwd. De bouw van het gebouw aan Hollandia 251 is in juni 2015 gestart. Cliënten kunnen nu wonen in ruime appartementen met eigen sanitair én keuken op de prachtige plek in het hart van de gemeente Veenendaal. Een aantal van de nieuwe bewoners zijn nieuw in de gemeente komen wonen. Daarnaast zijn de bewoners van de locaties Kostverloren, Mozartdreef en Vollewens verhuisd naar deze nieuwe locatie.

Zideris koos bewust voor deze nieuwbouw omdat mensen met een verstandelijke beperking een zo gewoon mogelijk leven leiden en net als iedereen mee willen doen in de samenleving. Zij willen hun eigen keuzes maken, zichzelf ontwikkelen, op hun eigen manier en binnen hun eigen mogelijkheden. Zideris kan op deze nieuwe locatie heel goed op deze wensen inspelen omdat mensen zo beter zelfstandig kunnen wonen.

In de gemeente Veenendaal is Zideris zeer actief. De zorgorganisatie kent verschillende woonlocaties, zoals Hollandia. En er zijn in verschillende werk en dagbestedingsplekken van Zideris: Buitenzorg, Drukpunt, Molen De Vriendschap, Onze Winkel, 't Erf én bij de Voedselbank. Zideris levert ook ambulante begeleiding in Veenendaal. Zideris is een kleinschalige organisatie met een eigen gezicht. Onder het motto 'eigenzinnige zorg' biedt Zideris professionele begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking met de Gentle teaching-methode. Meer informatie over Zideris vindt u op www.zideris.nl.