• Astrid Meyer

Feestelijke opening Flower Explosion

VEENENDAAL Flower Explosion is afgelopen donderdagavond met het doorknippen van een lintje officieel de nieuwe naam van de bloemenwinkel aan het Davidsplein 11.
Arjen Visser heeft de afgelopen maanden zijn eigen sfeer gecreëerd met potten, vazen, planten en natuurlijk veel bloemen.

Peter Kuijpers

,,Veel mensen zijn mij dit jaar al tegengekomen in de winkel. Ik ben hier in januari enkele dagen in de week gestart bij Meent & Bouman en snel daarna kreeg ik het aanbod de bloemenzaak over te nemen. Zelf kom ik uit Friesland en heb in Zwolle mijn bloemistenopleiding gedaan. Mijn vrouw komt oorspronkelijk uit deze regio, dus zijn we voor ons huwelijk hier een huisje en baan gaan zoeken. Na onze huwelijksreis begin dit jaar, kreeg ik het aanbod deze winkel over te nemen. Volgens mijn moeder al een wens in groep acht, toen ik vertelde later mijn eigen bloemenwinkel te willen. In juli ben ik begonnen alle wanden een nieuwe kleur te geven. Klanten gaven al aan dat het een echte kleurexplosie was, dus besloten we met de heropening gelijk met een nieuwe naam verder te gaan: Flower Explosion'', vertelt Arjen Visser.

SELFIE POINTS Met leuke acties is afgelopen weekend de nieuwe naam en officiële opening gevierd. ,,Het is een leuke winkel waar mensen graag langskomen. Soms voor een kant-en-klaar boeket, maar meestal willen ze zelf kiezen. Dan vertellen we wat over de bloemen en maken voor hun budget een mooi boeket. Dit kan tevens met prachtige zijdebloemen en ook compleet op een vaas. We hebben veel keuze in meer exclusieve potten, vazen en zeker bloemen. Een bijzonder boeket voor thuis of om cadeau te doen.'' Verder staan er bijvoorbeeld vaasjes met enkele openingen en een vogeltje waar een paar bloemen bij kunnen. ,,Leuke cadeau-ideeën vanaf een vijf euro.'' De winkel heeft buiten en binnen enkele 'selfie points' op de grond staan, waar klanten de prachtige de sfeer van Flower Explosion kunnen vastleggen. ,,Post deze foto's op Instagram met een #flowerexplosionveenendaal en maak iedere maand kans op een gratis boeket bloemen'', nodigt Visser uit.

ABONNEMENT Flower Explosion biedt nog steeds haar bloemenabonnementen voor zakelijke en particuliere klanten. ,,Hier brengen we wekelijks een mooi boeket, of bedrijven kiezen voor een balieboeket of tafelstuk. En ik doe zelfs de complete inrichting met planten en bloemen in uw kantoor. Voor ons rouwwerk luisteren we naar de wensen van de klant en proberen die zo goed mogelijk te vertalen in het bloemwerk. In de winkel ontvangen we tevens bruidsparen voor het doornemen van hun bruidswerk. Van bruidsboeket tot complete locatie-aankleding. Of we spreken bij de mensen thuis af, nemen alle wensen door en maken een stuk dat bij jullie past''', besluit Arjen Visser. Flower Explosion kan al het bloemwerk tevens bezorgen en de winkel is dinsdag tot en met vrijdag geopend van negen tot zes, op zaterdag tot vijf uur.

Volg haar Facebook en Instagram voor seizoensboeketten in uitbundige kleuren en het laatste nieuws. Vanaf half november is er tevens de vernieuwde website: www.flowerexplosion.nl.