• Annelisa van Beek

'Er is hier ontzettend veel mogelijk'

Advertorial

VEENENDAAL Hugo van der Velde had in het jaar 2008 al het plan om een pannenkoekenhuis te beginnen in Veenendaal. En in 2016 was het zover: de opening van Hugo's Pannenkoeken. Het restaurant van Hugo moest anders zijn dan alle andere pannenkoekenhuizen. Hij vertelt over zijn restaurant.

,,Het was tijd voor een nieuw concept. We kennen allemaal de pannenkoekenhuizen met de rood en wit geblokte gordijnen voor de ramen, de donkere ruimtes en te krappe opstellingen. Dat moest anders. We wilden in Veenendaal een mooi en modern pannenkoekenhuis beginnen. En na heel wat jaren van voorbereidingen zitten we er. Het is een geweldige plek. En gelukkig hebben we veel positieve reacties ontvangen van gasten. Daar doen we het natuurlijk allemaal voor."

INTERIEUR

Het ruim opgezette restaurant ligt net achter het stadspark in Veenendaal. Vanaf het terras kijk je uit op veel groen. Door de hoge plafonds en de vele ramen is het ook binnen goed toeven.

,,Over het interieur hebben we inderdaad goed nagedacht. We vonden het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. Onze focus ligt op het ontspannen met elkaar een hapje eten. Daarom bieden we naast een uitgebreid pannenkoekenmenu ook andere maaltijden aan. We zijn zeven dagen per week open, dus iedereen is welkom voor koffie, lunch of diner. En als het straks weer wat warmer wordt, is het terras een heerlijke plek om te zitten."

KOKSMUTS

Ook over de kinderen is nagedacht. Hugo: ,,Wij wilden dat graag anders doen. Zo hebben wij binnen een kinderbioscoop en een omheinde speeltuin buiten. Zo genieten de ouders op het terras van een hapje en een drankje en kunnen de kinderen hun energie kwijt in de speeltuin. Als toetje mogen de kinderen bij ons in de keuken hun ijsje versieren. Ze krijgen dan een koksmuts op. Dat is erg leuk om te zien. Door de ruime opstelling is er genoeg ruimte voor kinderwagens, rollators of rolstoelen. Want als je ergens lekker gaat eten moet je wel op je gemak kunnen zitten. Het is vooral voor mensen met een rollator vervelend als je het laatste stukje naar de tafel nog moet lopen. Bij ons kan het allemaal gewoon bij de tafel staan."

SPETTEREND FEEST

Voor feesten en partijen kan men ook bij Hugo's Pannenkoeken terecht. ,,We hebben ontzettend veel ruimte hier. Het is de ideale locatie voor een spetterend feest, bruiloft of bijeenkomst. Ook een barbecue is mogelijk op het ruime terras. Dat is zo leuk aan deze locatie, er kan ontzettend veel. Wij ontvangen de feestgangers graag. Ook de jarigen worden bij ons niet vergeten. Want hij of zij mag gratis een pannenkoek komen eten. Wij dachten: als we zo'n actie opzetten, doen we het maar gelijk goed. Het enige wat wij nodig hebben is een ID-kaart. Wij hopen nog veel gasten te verwelkomen in ons restaurant."