• A. Meyer

Eerste lustrum voor Kapsalon HOVO

Advertorial

RHENEN Kapsalon HOVO vierde begin deze maand haar eerste lustrum. Hovo Stepanyan startte vijf jaar geleden als enige kapper zijn eigen salon aan de Herenstraat 17. Inmiddels is de kapperszaak eind vorig jaar vergroot en knipt het team zowel dames, heren als kinderen uit de hele omgeving.

,,Ik kom oorspronkelijk uit Armenië. Als tiener was ik daar al in kapperszaken te vinden. Dit heb ik altijd een prachtig beroep gevonden en zo'n zestien jaar geleden kwam ik als asielzoeker in Groningen. Er waren ook hier kappers uit Armenië en zo ben ik het vak verder gaan leren. Uiteindelijk heb ik een aantal jaar in Veenendaal gewerkt en kwam toevallig voor het eerst in Rhenen om een ijsje bij Martino te eten. Met plannen voor een eigen kapperszaak en dit prachtige pand, dat op dat moment leeg stond, is Kapsalon HOVO destijds in korte tijd geopend'', vertelt Hovo. Hij begon in een kleinere ruimte met drie stoelen en knipte zelf al zijn klanten, zowel heren, dames als kinderen. Een dameskapster kwam later parttime in dienst en inmiddels verzorgt een team van vier kappers klassieke tot trendy kapsels bij Kapsalon HOVO. 

APP

Kapsalon HOVO heeft in het statige gebouw met de grote bogen en overdekte doorloop een prachtige locatie, midden in het centrum. Binnen is onlangs het interieur flink gemoderniseerd. ,,Afgelopen jaar hebben we een flinke verbouwing achter de rug. Het was tijd om de kapsalon mee te laten groeien en we hebben nu zes stoelen om onze klanten te knippen.'' De doorlopende spiegel langs de wand maakt de salon nog ruimtelijker en het hoge plafond geeft een hele lichte en moderne uitstraling. Achter in de zaak zijn een tweetal wasplekken en overal staan comfortabele fauteuils om te wachten voor je knipbeurt. ,,Mensen kunnen altijd binnenlopen. Soms kunnen we klanten direct helpen en anders is er altijd wel een plekje om even te wachten. Op maandag knippen we alleen op afspraak. Hiervoor is een app te downloaden in de App Store of op Google Play. Tevens toont de app foto's, prijzen en overige informatie."

Kapsalon HOVO is met haar nieuwe interieur helemaal klaar voor de komende jaren. Heren, dames en kinderen kunnen kiezen uit klassieke kapsels tot de laatste mode. ,,Naast ruim twintig jaar ervaring volgen we de laatste modetrends op de voet. We geven advies in de juiste haarverzorging en bieden professioneel verven voor een natuurlijke haarkleur.'' Toen Hovo begon, heeft hij nooit officiële opening gehad. ,,Daarom hebben we zaterdag 2 september flink uitgepakt om het vijfjarig bestaan te vieren. De kapsalon was versierd met ballonnen, we hadden muziek en cupcakes en voor alle klanten waren er leuke aardigheidjes. Het feest duurde tot zeven uur 's avonds, zodat ook de ondernemers uit het centrum mee konden genieten van de festiviteiten. Kijk op Facebook voor de laatste nieuwtjes en foto's van deze feestelijke dag'', besluit Hovo Stepanyan. Kom voor een nieuw kapsel ook eens binnen aan de Herenstraat 17 of maak een afspraak via de app.

w [Meer informatie: www.kapsalonhovo.nl