• Feike Klomp Tekst

'Een nieuw Zusje in Veenendaal'

VEENENDAAL Het centrum van Veenendaal is sinds afgelopen vrijdag een Zusje rijker. Restaurant 't Zusje is gevestigd in de sfeervolle Frisia Villa. Een bekende plek voor vele Veenendalers. Het is alweer het twintigste Zusje dat de deuren heeft geopend, want verspreid over het land zijn er meerdere Zusjes gevestigd. Allemaal met een eigen karakter, alleen de opzet is hetzelfde. De eigenaren Rob Muller en Sander van Suijdam zijn trots op deze mijlpaal.

Feike Klomp

Er is de laatste weken enorm hard gewerkt om het restaurant tijdig te openen. Een megaklus, want het restaurant beschikt ook over een eerste verdieping. Na twee proefdagen vorige week, waarbij een aantal gasten mocht 'voorproeven', is 't Zusje nu dus open voor iedereen die een avond lang onbeperkt bourgondisch tapas wil eten.

De formule 't Zusje slaat aan. Het begon allemaal pakweg 12 jaar geleden in Uden. Door de grote toeloop bij een Udens restaurant aldaar, kreeg dit restaurant letterlijk een zusje. En zo kwamen er steeds meer Zusjes bij. Vandaar ook de naam. Een knipoog natuurlijk.

SFEERPLAATJE De inrichting van het restaurant is uiterst sfeervol. Warme kleuren, sfeervolle en mooie materialen kenmerken 't Zusje. Zowel op de begane vloer als de eerste verdieping. Afbeeldingen van 't Zusje maken het sfeerplaatje compleet. Het geheel doet recht aan de Frisia Villa dat de afgelopen decennia meerdere functies heeft gehad.

Onbeperkt genieten is het idee achter de Zusjes. ,,Onbeperkt is dus ook echt onbeperkt. Er is geen tijdslimiet om te genieten van alle verschillende gerechten", vertelt van Suijdam. ,,De tafel is helemaal van jou, samen met je partner, vrienden of familie." Die succesvolle opzet wordt toegepast in alle 20 vestigingen in het land. Genieten van kleine gerechtjes, die de gasten de hele avond kunnen bestellen. De tapaskaart is te gebruiken tot 22.30 uur, desserts tot 23.00 uur. Per ronde is het mogelijk om twee gerechtjes te bestellen. Daarnaast is het mogelijk om extra een salade of frietjes te bestellen.

ACTIE Om de opening van het twintigste Zusje te vieren is er een smakelijke actie tot en met 26 november. Muller: ,,Elke tiende reservering eet en drinkt hier de hele avond volledig gratis. Dat geldt voor zowel de tapasgerechten als de dranken. Ook het aantal personen maakt niet uit. Is de tiende reservering met acht personen? Iedereen deelt mee in de feestvreugde."

Gasten kunnen ook met dieetwensen bij 't Zusje terecht. Graag wel even bij de reservering aangeven. De keukenbrigade zal dan zijn best doen om hier rekening mee te houden. Kijk voor de smaakbeleving alvast op de website. Het team heet iedereen van harte welkom.

't Zusje Veenendaal. Kerkewijk 8, 3901 EG Veenendaal. Reserveren: T: 0318-724070 of via 0900-98753. I: www.zusje.nl (vestiging Veenendaal) F: zusjeveenendaal