• Rabobank
  • Rabobank
  • Rabobank

Duizenden euro's voor lokale organisaties

VEENENDAAL Elf lokale organisaties hebben donderdag een cheque in ontvangst genomen bij Rabobank Vallei en Rijn. Zij ontvingen uit het Coöperatiefonds een bijdrage voor hun project. Het was een feestelijke middag op de hoofdvestiging van Rabobank Vallei en Rijn in Ede. Met verhalen over een oude brandweerauto, een duo-fiets en speeltoestellen voor kinderen.

Ben Smeenk, directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn, trapte de bijeenkomst af. Hij legde uit dat het Coöperatiefonds bedoeld is om lokale goede doelenorganisaties verder te helpen met hun projecten. Een belangrijke stem in de goedkeuring heeft de ledenraad van de Rabobank. Aan de hand van de criteria kenden de leden bijdragen toe aan projecten in Ede, Bennekom, Wageningen, Rhenen en Veenendaal.

DOELEN Bestuursleden van de verenigingen en stichtingen vertelden vol trots en passie over hun project en waren dankbaar voor de bijdrage van Rabobank Vallei en Rijn. Zo vertelde de vrijwillige brandweer Rhenen over het opknappen van hun oldtimer brandweerauto. De Zonnebloem in Bennekom kan met de bijdrage uit het fonds een duo-fiets aanschaffen en kinderen kunnen bij speeltuin 't Hoorntje in Veenendaal straks spelen in nieuwe speeltoestellen.

De vereniging vrijwillige Brandweer Rhenen krijgt een cheque van 3500 euro voor het herstellen van een oldtimer. De vereniging Popkoor Future Rhenen mag 1500 euro gebruiken voor de realisatie van een jubileum-cd. En speeltuinvereniging 't Hoorntje in Veenendaal kreeg een cheque van 9993,31 euro voor de aanpassing van de speeltuin.

LEDENRAAD Als coöperatieve bank steunt Rabobank Vallei en Rijn met een deel van haar winst verschillende projecten. Voor veel stichtingen en verenigingen is het niet altijd mogelijk hun ideeën en plannen te realiseren. Door middel van het Coöperatiefonds kan soms net die extra hulp geboden worden. Een grote rol in de toekenning van de donaties speelt de ledenraad. Vier keer per jaar beoordelen deze leden van Rabobank Vallei en Rijn de ingediende projecten. Ook een aanvraag indienen? Kijk op rabobank.nl/vr.