• Annemarie Bakker

DOE 2018 over Circulair ondernemen

,,Laten we alles organiseren als een grote bibliotheek: alles is voor iedereen beschikbaar; we gaan alles met iedereen delen. En iedereen neemt tijdelijke verantwoordelijkheid zolang iets in zijn bezit is, zonder dat het zijn eigendom wordt." Dit is de visie van Thomas Rau. Deze inmiddels wereldberoemde architect is gastspreker tijdens het Duurzaam Ondernemen Event (DOE) 2018 op 20 november in de Basiliek in Veenendaal. ,,Hij zal de aanwezige ondernemers een spiegel voorhouden en ze inspireren tot vóórdenken want als je maar genoeg voordenkt, hoef je nooit meer na te denken", schrijft BOVeenendaal in een persbericht. 

Het succesvolle concept van DOE is tijdens deze vierde editie ongewijzigd: inspireren tijdens het plenaire programma met bekende sprekers, terwijl regionale ondernemers praktische handvatten bieden op de beursvloer. Enkele tientallen exposanten geven tekst en uitleg over hun circulaire en duurzame diensten en producten, waarmee de bezoekers direct aan de slag kunnen.

DOE2018 heeft ook een primeur: voor het eerst is in de Foodvalley de Suikerauto te zien; de meest circulaire auto ter wereld. Deze heet Noah en is door studenten van de TU Eindhoven gemaakt van suiker en vlas. Het is een elektrische stadsauto met twee comfortabele zitplaatsen en een ruime kofferbak, een top van 110 kilometer per uur en een bereik van 240 kilometer. Meer informatie en aanmelden via www.BOVeenendaal.nl/DOE.