• Aart Aalbers

De Verfshop is uniek in de regio

VEENENDAAL Verfspecialist Otto Schouw is een enthousiast verteller over en kenner van allerlei soorten verf. Sinds vorige week heeft hij een nieuwe, sedert kort door verffabriek De Vos geïntroduceerde, kwaliteit verf in zijn showroom

Aart Aalbers

Schouw is eigenaar van De Verfshop, een zaak die al 13 jaar alleen maar verf en aanverwante artikelen verkoopt. ,,We zijn hiermee vrij uniek in de regio. Natuurlijk verkopen we ook kit, kwasten, afplaktape, schuurpapier en plamuren maar het draait om verf." Schouw geniet zichtbaar als hij rondloopt in zijn steeds verder uitbreidende zaak aan de Savornin Lohmanstraat 2a tot en met 2d. Begonnen in 2005 in een unit en nu dertien jaar later heeft de 50-jarige ondernemer maar liefst vier units vol staan met verf en aanverwante artikelen. Dat verf een product is waarover enorm veel te vertellen is, blijkt wel tijdens een rondje door de winkel. ,,Particulieren denken vaak dat verf verf is." zo begint Schouw zijn verhaal. ,,Dat is echt niet zo. Je moet bijvoorbeeld nooit verf voor buiten ook binnen gebruiken. Verf voor buiten verkleurt binnen namelijk sneller. Verf voor binnen is krasvaster dan verf voor buiten, de laatste is echter weer elastischer." Schouw adviseert altijd even te overleggen met de specialist. ,,Heb je oude iets vochtige kozijnen of een nieuw huis met nieuwe kozijnen waarin nog vocht zit, dan kun je beter een vocht regulerende verf gebruiken." De Verfshop heeft de verfblikken in alle soorten merken en inhoud. Als je rond kijkt lees je op de blikken de namen Sikkens, Wijzonol, Koopmans, De Vos en Avis maar ook het eigen merk Primaverf. ,,Onze Primaverf komt uit een aantal gerenommeerde verffabrieken. We zoeken steeds naar goede verf voor niet al te veel geld."

NIEUW PRODUCT Trots vertelt Schouw over de Hollandse Verffabriek De Vos, die al meer dan honderd jaar bestaat, en zich Hofleverancier mag noemen. Schouw: ,,Na twee jaar ontwikkeling heeft De Vos vorige week een water gedragen zijdeglans verf voor binnen op de markt gebracht die unieke eigenschappen heeft. De verf gedraagt zich alsof die terpentine gedragen is en verkleurt ook minder. Het is een nieuwe generatie verf. De verf is niet goedkoop maar wel zeer goed!"

INFORMATIE ,,We zijn een zelfstandig bedrijf waardoor we zelf ons eigen assortiment kunnen samenstellen. Ook een voordeel is het indien verfproducten klachten opleveren we deze direct uit de verkoop kunnen nemen. We luisteren naar onze klanten en passen ons assortiment aan op de vraag. Wist u dat met de juiste ondergrond de allernieuwste verf van Wijzonol twaalf jaar mee gaat?" De Verfshop bedient zowel klanten die vragen om doe het zelf kwaliteit als klanten die de iets duurdere schilders kwaliteit wensen. Volgens Schouw wordt er door de verffabrieken continu aan de kwaliteit van de verf gesleuteld. ,,Elk jaar is de samenstelling weer anders. Al is het alleen maar omdat de milieu normen steeds strenger worden."

Informatie op www.verfshop.nl. Schouw wijst erop: ,,We zijn open van maandag tot en met zaterdag van 09.00-15.00 uur."